Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 2. februar 2014

Lavinefaren er nu overstået

I aftes lød der med jævne mellemrum et ordentligt "DUMP" på taget og derefter en høj rutschende lyd.

Det var alle snemasserne fra taget, der drønede ned på grund af tøvejret.

Så her til morgen lå der på begge sider af huset en halv meter sne i en jævn rende langs hele huset.

... ikke til at komme ud af fordøren

Men solen skinnede så smukt hele formiddagen og lidt af eftermiddagen.
Det var rigtigt skønt med solskin.Og på terrassen lå snemasserne også højt.


Desværre knækkede lavinen også denne gang vores store rhododendron midt på terrassen, den kunne slet ikke tåle disse snemasser. (Det skete i øvrigt også for en 4-5 år siden, hvor vi måtte klippe den helt ned efter sneskaden og nu var den faktisk blevet stor og flot igen. ÆV).Ikke mange fugle vovede sig hen til "lørdagsslikket", de skal nok lige vænne sig til det.

Solsorten turde dog godt...

Forhåbentlig får vi nogle flere billeder af andre fugle de kommende dage.


15 kommentarer:

 1. Hej Ulla.Hold da helt op med en masse sne der gled ned af jeres tag..Og ØV med din smukke rhodo............kan godt huske den i blomst.
  Flotte billeder af solsorten der forsyner sig med lørdagsslikket.
  Har selv vist mit første indlæg i dag med mit nye kamera.Men det varer vist lidt før jeg kan tage ligeså flotte billeder som dig.God søndag aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er meget ØV, nu var den lige blevet så stor og smuk igen. Men vi får noget godt ud af situationen, se mit svar til Lisbeth.
   Tak for de søde ord om mine billeder - du skal bare igang med dit nye camera, øvelse gør mester. Knus

   Slet
 2. Noget af et snelag I har haft på taget., og ikke så sært, at rhodoen måtte bukke under.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det fylder en pæn del når det kommer ned på jorden i én bunke.

   Slet
 3. Jeg skal da også love for, at det var nogen ordentlige snemasser, så meget har vi slet ikke fået. Hvor er det ærgerligt med din rhodo, måske er det en flytning, for det kan jo ske igen. Men hvad skal der så være der i stedet? Håber I finder på noget.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, meget ærgerligt. Men nu har vi bestemt at den skal flyttes væk fra det hul i terrassen, så vi ikke udsætter den for mere sne. Den bliver klippet lidt ned og så flyttet ud i bedet til de andre rhodo'er til foråret.

   Selvfølgelig finder vi på noget andet til hullet. Lige nu pusler jeg med en pæon og et enkelt klatrestativ i træ (Malcolm-production) til en gruppe 3 clematis. Begge dele er væk om vinteren og dermed kan sneen bare falde... knus retur

   Slet
 4. Det ser godt nok volsomt ud og med sådan en våd og tung sne, så er der kræfter bag. Men ærgerligt, at det skulle ramme rhodo'en igen.

  Jeg synes solsortene altid er hurtige til at finde maden. Så kommer de mindre fugle forhåbentlig når de har fået lidt mere tillid til spisepladsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man forundres gang på gang over naturens kræfter. Ja, ærgerligt, men vi ændrer nok lidt i beplantningen på terrassen nu. Solsortene har været her igen i dag og også en lille bogfinke :)

   Slet
 5. Hej Ulla. Sikke dog en masse sne, der er faldet ned. Det ser helt vildt ud! Ærgerligt med rhododendronbusken. Jeg håber ikke, skaden er alt for stor. Der skal sikkert nok komme mange fugle til det lækre mad. Det er jo det rene fugleguf!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har været flere fugle i dag. Malcolm følger godt med, for han går arbejdsløs for tiden. Ja, sneen ligger her stadig, der er ikke tøet ret meget i dag. Du skulle have hørt da det rutchede ned ad taget, det var en mærkelig oplevelse.

   Slet
 6. Ja hold da op med snemasser. Jeg tænker hver gang du viser fugle, på den hvide usædvanlige solsort I havde besøg af.
  Synd med din rhododendron!
  Nu må du sætte de knækkede grene i en vase, så du i det mindste kan får glæde af blomsten indendøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, for søren - det har jeg slet ikke tænkt på. Selvfølgelig skal den i vasen, nu husker jeg jo at Lisbeth havde din Olive i en vase med smukt resultat.

   Sjovt at du nævner den hvide solsort. Jeg har ikke set den siden sidste vinter, men for to dage siden var den ude ved dammen for at drikke og bade sammen med de andre sorte artsfæller. Jeg håber den tiltrækkes af fuglemaden, så vi kan få nye billeder af den.

   Slet
 7. Hold da lige op sikke en lavine, det er godt nok ærgeligt med din Rhodendron, håber den kommer igen. Ser ud til at solsorten er vild med din fuglekage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rhodo'en kommer igen, det ved jeg, men det er lidt ærgerligt når den nu var blevet så stor og flot. Men det er seje planter :)

   Slet
 8. Hold da op en lavine. Nu forstår jeg hvad du mente.
  Er godt nok ked af at det gik ud over dine rododendron. Håber den rejser sig fra graven igen.
  Hilsen Heike

  SvarSlet