Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 23. februar 2014

Forårsrengøring, den allerførsteSikke en søndag :)

I haven for allerførste gang i år og det var bare så dejligt. Trods mildt vejr var god og varm påklædning nødvendig, men så var jeg også klar, som i helt klar.

Jeg klippede stauder ned og fjernede visne blade mm i de tre bede fra indkørslen og langs hele huset - det er det hvide, det gule og det blå bed. Roserne og clematis fik dog lov at beholde vinterdækket på, man ved jo aldrig...Det er helt fortryllende, når man ligger der på sine knæ og håndluger og forsigtigt fjerner alt det visne - at se hvad der pibler frem nedenunder.

Der var både en masse løgvækster og dejlige stauder som akelejer, lupiner, malva, digitalis, vårfloks, geranium og lodden løvefod.


I billedcollagen er der bl.a. vintergækker og hvide krokus, spirende Jacobsstige, Skt. Hans urt og lupiner og clematis Jan Lindmark, som er en gruppe 1, der blomstrer i april. Det ser lovende ud.Alt i alt blev det til en 3 timer derude - måtte også lige klippe nogle af gruppe 3 clematisserne ned. Det ved jeg at flere af I andre allerede har gjort, men jeg fik altså først taget hul på det i dag, og blev endda ikke færdig. Det må blive næste gang jeg kommer i haven.

Endnu flere af påskeklokkerne er kommet i blomst:

Nu er havesæsonen i hvert fald begyndt her hos mig :)

32 kommentarer:

 1. En dejlig collage! Jeg er ikke nået i haven i dag, for jeg har besøgt min søn. Men vi gik tur i Søndermarken og oplevede det skønne vejr derinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Sikkert en dejlig dag med din søn, det må da komme i første række.

   Slet
 2. Så hyggelig å lese! Blir aldri mett av å se bilder av Juleroser/Helleborus. Her skal det kun regne den kommende uke, men jeg lurer på om jeg skal grave littegrann i hagen :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er velkommen - jeg synes også at Helleborus er vidunderlige planter. Mon det også er forårstegn hos jer?

   Slet
 3. Hej Ulla.ÅH! hvilken smuk collage med alle de dejlige forårs blomster...........ja for forårsvejr har det da været i dag.........i hvert fald her hos mig.
  Skønt at komme i gang derude........og fantastisk her i februar.
  Har også klippet mine gruppe 3 clematis ned...........så nu er det bare om at vente på at de blomstre på ny.Godaften knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej,
  Hvor har du mange smukke Helleborus.
  Ja havearbejdet blev udført denne søndag i det fineste solskin.
  Hvor ser det godt ud i din have. Glæder mig til at følge den her i den nye sæson.

  SvarSlet
  Svar
  1. Solskin havde vi nu kun i glimt, men det var dejligt at komme ud i haven. Uh, jeg glæder mig til den kommende havesæson :)

   Slet
 5. Dejlige påskeklokker , og hvor er dine bed blevet fine. Så er man parat til foråret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ... ja, ikke :) vi er bare parate.

   Slet
 6. Hej Ulla

  Jeg fik også først klippet mine gruppe 3 ned i dag. De have svulmende knopper, men ned skulle de jo. Det var umådeligt dejligt, og jeg kan SLET ikke forstå, at der ikke var andre i haverne, her hvor jeg bor. Alle de små haver lå øde hen. Mærkeligt. Mine helleborus er altså ikke sprunget ud endnu. Vi må være bagud herovre østpå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, det var da egentlig underligt at vejret ikke trak flere i haverne. Måske OL har holdt på dem. Ja, svulmende knopper var der også på min Emilia Plater, jeg skyndte mig at klippe... Det kan da ikke vare så længe med dine helleborus... nu er det altså heller ikke alle mine, der er kommet i blomst endnu.

   Slet
 7. Ja der sker meget derude nu, og det er meget nemmere at se det hele, når man kommer i øjenhøjde med det. Jeg har ikke fjernet blade endnu, det kribler, men jeg har ikke turdet. Især i skoven har jeg lyst til det, men jeg tror, jeg nærer mig lidt endnu. Der er så mange fine planter derinde, de skulle helst komme igen. Dine Helleborus er så fine, clematis gruppe 3, du må have mange, siden du ikke nåede dem alle? Men så nåede du en masse andet, det er dejligt at komme i gang.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder vejret og krydser fingre for at der ikke kommer frost og vinter igen... Nej, ikke så mange gruppe 3, men tiden var faktisk gået med at rydde op i bedene og så tog jeg blot lige de første 3 clematis i gruppe 3. Skal også lige tjekke i bogen, så jeg ikke kommer til at klippe nogle 2'ere ned.

   Slet
  2. Ja det kender jeg. Jeg har skrevet op, inden jeg går ud, hvilke der skal klippes, alligevel smuttede der en, men jeg havde heldigvis ikke klippet den så langt ned. Den nåede ikke at blomstre sidste år, måske af samme grund :)

   Slet
  3. Ups... ja, man kan jo ikke have alting i hovedet :)

   Slet
 8. Oj vad fint, Julrosorna är så underbara.

  SvarSlet
 9. Hej Ulla
  Ja, det var en rigtig god dag til havearbejde. Dejligt at kunne komme ud igen og mærke naturen på tæt hold. Meget spændende med alle de forskellige Helleborus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helleborus kunne nemt blive et samlerobjekt, man vil jo gerne have flere... kender du ikke det :)

   Slet
 10. Hej Ulla. Hvor har du meget i haven allerede. Her hos mig pibler det også op. Jeg var i haven et par timer i dag, og nåede en del, havde dog håbet på at nå noget mere! Jeg håber vi ses i sommer - måske her på matriklen? Mine påskeklokker er også i blomst nu og løgplanterne skyder op. Jeg håber ikke vi får mere frost nu. Havesæsonen er også startet her hos mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Somme tider løber tiden bare hurtigere end man ønsker når man er i haven. Men vi når det jo nok, når vi har begyndt så tidligt. Viser du ikke nogle af dine påskeklokker? Mon ikke vi ses.... jeg vil da gerne komme en aften til åbent hus hos dig, og du er i hvert fald også velkommen hos mig.

   Slet
 11. Hej Ulla
  Skønt at du har fået taget hul på havesæsonen, og haft en dejlig dag i haven. Det hele pibler også godt frem hos jer, jeg er især vild med alle dine fine påskeklokker ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt sikkert dejligt, og jeg glæder mig til endnu en weekend, hvor der kan arbejdes videre i nogle af de andre bede. Du er jo også godt med :)

   Slet
 12. Så dejligt det ser ud Ulla. De er så fine de påskeklokker i fik købt hos Spiren. Ja med sådan et lækkert vejr, var det også hos mig haven trak mest. Selvom jeg liige skulle bage en gulerodskage og sætte en steg på....så var det allervigtigste da helt klart haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bare så glad for påskeklokkerne og drømmer også om flere, men sådan er det jo :)
   Du fik så delt sol og vind lige mellem ude og inde :)

   Slet
 13. Hvor ser det blomsterrigt ud i jeres have allerede nu :-)
  Det er skønt at være i haven nu, selvom det er med stor jakke på for at holde vinden ude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt berusende :) Men jakken skal være knappet godt op i halsen !

   Slet
 14. Det er skønt at se alt det, der spirer frem. Det er nu ikke alt jeg endnu kan lokalisere som krudt eller ukrudt, men med det fine vejr får det nok snart flere kendetegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, helt sikkert - bedre at vente end at hive små ukendte planter op.

   Slet
 15. Flot collage du har lavet. Jeg ville ønske, at jeg kunne finde ud af at lave det.
  Ja alting spirer og gror der ude.
  Det er et stykke tid siden, at jeg er begyndt med at luge i haven. Jeg nåede jo slet ikke igennem alle mine bede sidste sommer, så jeg håber på, at jeg kan komme igennem dem i år, men det vil tiden vise.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du ikke Picasa? I dette billedbehandlingsprogram er det nemt at lave collager. Ja, du er flittig i haven, der er jo også meget at gøre hos dig :)

   Slet