Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 6. august 2012

På rundtur i min have

Flere andre har de seneste dage vist oversigtsbilleder fra deres have og nu vil jeg tage jer med på en lille tur rundt i vores have.

Vores grund er ca. 760 m2 stor og er aflang. Vores hus er også aflangt og ligger sådan næsten midt i det hele. Derfor er haven lang og smal og sætter visse begrænsninger. Vi forsøger dog at udnytte havens kvadratmeter så godt som muligt og har fortsat mange store og små planer.

Nå, men vi har åbnet døren og kigger ud på dette bed:


Det er jo det hvide bed, som faktisk endte med at blive ret så pink, men til næste år slår den hvide tone igennem. Bedet er nyanlagt i foråret, og der er plantet hvid stjernemagnolie, hvide staudelupiner (fra Signe), hvide solhatte, anemoner, kongelys, akelejefrøstjerne, clematis m.v. og så huserer de hvide høstanemoner bagerst i bedet. Det var faktisk derfor, at dette bed skulle være det hvidt og ikke lyserødt eller blåt. Til efteråret supplerer vi selvfølgelig bedet med hvide tulipaner, det glæder jeg mig til :)

På de to næste billeder ser vi os først til venstre (ned mod de to havedamme bagerst) og til højre ud mod vejen.På billedet herover er det meningen at al græsset skal fjernes, og det hvide bed skal derefter forlænges med et lysegult, et blåt og et lyserødt bed - og så er vi vist nået ud til vejen...  Spændende planer, som vi arbejder videre med i 2013.

Nu er vi gået ud til carporten og før vi drejer ind i haven vender vi os lige om og ser det syn, der møder os, når vi kører ind i carporten:


Vi fortsætter ind i haven:


Drej hovedet til venstre og se på trekantbedet, som er nyanlagt sidste år i sensommeren. Det er her, at alle CD-valmuerne står sammen med de nye roser Scepter'd Isle, The Alnwick Rose, Brother Cadfael og Heritage. Af stauder kan nævnes floks Blue Paradise, forskellige stjerneskærm, Agastache "Black Adder", forskellige solhatte, drejeblomsterne fra Eva og selvfølgelig nogle af de mørke kvan.Drej hovedet til højre og få lidt af det lange kig. Til venstre er bl.a. bedet med de lyserøde høstanemoner (dårlig farvegengivelse i morgensolen) og til højre det gamle rosenbed med New Dawn forrest i lavendelbedet.


Vi kryber lidt tættere på:

Fortsæt forbi rosenbedet og det lange kik ender nu i et mærkeligt "point vue", nemlig det lille drivhus...


Vi kommer forbi det nyanlagte rhododendronbed - I husker nok at jeg gravede i foråret...Et kig den modsatte vej, vi lige kom ad.


Inde bag rhododendronbedet gemmer sig vores terrasse og her er indgangen til terrassen. I baggrunden står de nye krukker med de skønne Astrid Lindgren roser.... ja, de trives:
Længere inde på terrassen hygger vi os ved havebordet når vejret (en sjælden gang) er til dét.
Nu er vi nået hen til drivhuset og dermed baghaven.
Som jeg tidligere har fortalt, så er vores nordvendte baghave slet ikke så tosset endda, og her er faktisk ret så megen sol det meste af dagen.
Ja, det er Emilie Plater, man ser på det øverste billede og nu er hun næsten på sit højeste. Det er altså en clematis, som ikke kan få nok omtale. Tænk at klippe hele herligheden ned til 10 cm over jorden hvert år og så få denne blomsterpragt hvert år også.

Nu ser vi hen på området hvor den nordvendte morgenmadsterrasse ligger, omkranset af roser og clematis.

Jeg drømmer om en stor rosenportal som indgang til terrassen.


Nu er vi gået forbi og er på vej hen til den yderste dam (den nye).

Her ses den nye dam og den gamle bagved. Det kunne jeg vise mange flere billeder af, men vi er faktisk nået hen til hjørnet af huset og dermed vejen rundt. 

Blev du træt og forpustet... ?  Haven er altså kun ca. 560 m2 stor...

Skulle du komme forbi IRL er du velkommen til at kigge ind.

36 kommentarer:

 1. Fantastisk flott hage du har! Her var du mye lekker!

  Takk for en fin hagevandring hos deg! Klem

  SvarSlet
 2. Godaften Ulla.Jeg siger!hold da helt op.Sikke dejlige billeder fra din skønne have.En rigtig god ide at vise oversigtsbilleder.Man får en fornemmelse for hele havens indretning.Dejlig rundtur.Og sikke en rose ved din carport.Den er da bare superflot.Jeg er også vild med dit nye rhodo bed.Skal selv til at lave vores nedre
  hjørne noget lig det i har lavet.Dejligt med lidt inspiration.Kan være jeg også skal vise min have i lange stræk,i stedet for kun at vise vores to terrasser som jeg lige har gjort.
  Nå! det blev en lille roman.Men godt indlæg Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de rosende ord, man bliver faktisk endnu mere glad for sin have når andre også kan lide den:)

   Slet
 3. Tak for den guidede aftentur rundt i haven. Det gav en god fornemmelse af den super gode stemning i har skabt, og hvor har i udnyttet havens muligheder fint ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi prøver... har jo også hentet inspiration i Blogland indimellem :)

   Slet
 4. Mange tak for rundvisningen. Skøn have i har anlagt på forholdsvis få m2 :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tak- vi har ofte drømt om at haven var større, men det lader sig jo ikke lige gøre.

   Slet
 5. Tak for rundvisningen. Den er er godt udnyttet med 560 m2! I har virkelig fået plads til meget. Det ser dejligt ud. Med mange skønne blomster. Sikke en velkomst at få ved indgangen!
  Er det brudeslør du har mellem lavendlerne? Kan godt lide den sammensætning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente, ja det er brudeslør i rosenbedet sammen med lavendlerne. En gammel plante, som er blevet dejlig stor, så man også kan plukke af den.

   Slet
 6. Imponerende så meget I har fået ind i så lille en have, jeg kan jo sagtens med alt det plads jeg har. Det I får ud af jeres små haver, synes jeg er meget mere imponerende. Det ser virkelig flot ud det hele, tak for rundturen.
  Måske en dag kommer jeg og ser den IRL.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle du gøre, Lisbeth - du ville kunne give mig en masse input til "forbedringer". Tak for de søde ord:)

   Slet
 7. Det er utroligt så mange dejlige planter man kan have på 560 m2. En rigtig god ide med at lave en rundtur i haven. Og der er jo stadig masser af haveplaner på vej kan jeg læse. Det bliver spændende at følge. Din clematis er så skøn, den må på ønskesedlen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Planer har vi altid, nogle gange så store, at de må vente til et helt andet "budgetår". Det skønne ved haver er jo, at de aldrig bliver "færdige".

   Slet
 8. Det var en herlig rundtur i jeres have - til sidst i indlægget sad jeg smilende og tænkte....øhh hvor mange hjørner har vi lige været rundt om nu? Du bliver jo ved med at vise nye bede - jeg blev helt rundtosset. Det må være nogle dejlige lange morgenrunder I kan tage jer for at se hvad der nu sker i haven og nyde det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry... :) Der var da ikke så mange hjørner, men vi kigger både frem og tilbage og så bliver man let rundtosset. De skønne morgenrunder i sol er helt uvurderlige.

   Slet
 9. Kære Ulla. Tak for rundvisningen. Meget meget smuk have I har. Det er imponerende som du har fået lavet bedene. Det er skønt og se, hvor I forskellige bloggere har tilpasset jeres haver og man kan få så mange gode ideér ved at kigge med. Vores have er såmænd ikke meget større end jeres, så det er ekstra sjovt og se, hvad du har fået ud af jeres m2.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, der er megen god inspiration i blogland og vi har alle haver, der er forskelligt udformet. Jeg har altid syntes at vores var forfærdelig kedelig med den aflange facon, men efterhånden har vi fået lavet nogle spændende steder i haven. Nyder den meget.

   Slet
 10. Tak for rundvisningen. Det ser fantastisk ud. Mon ikke det er endnu mere smukt i 'virkeligheden' ? ;O))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo... Så kommer duftene jo også med :)

   Slet
 11. En herlig rundtur i jeres smukke have - tak for den. Alt er sandelig godt udnyttet. Den røde rose ved carporten kan da kun tage pusten fra en... superflot :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja, rosen er virkelig en "showstopper", som en vis herre ville sige...

   Slet
 12. Det ser godt nok dejligt ud i jeres have:-) Tak for kigget.

  SvarSlet
 13. Dejligt med en rundvisning - tror den ville tage meget lang tid IRL, fordi der er så mange dejligheder og detaljer, der skulle nærstuderes.
  Synes som flere andre at I har fået utroligt meget ud af jeres kvm. og det må da vær pragtfuldt, sådan at kunne gå rundt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sanne, tak for de søde ord, du har nok ret i at der er mange "hjørner" hvor man kunne se lidt nærmere på planterne, selvom jeg slet ikke har nogle særlige planter, mange helt almindelige. Var lige på besøg hos Hanne i Tilst og hun omtalte dig, så jeg har lige set inde hos dig. Sjovt sammentræf :)

   Slet
 14. Hej Ulla, sjovt at Sanne O. (dagliljehaven.dk) lige har lagt en hilsen hos dig, for det er fra Sanne den gule daglilje, du fik i dag stammer (Frans Hals).
  Jeg har snakket med min anden haveveninde, hun husker at stille en ´Sugar candy´ fra til dig.

  Hyggeligt med en rundtur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne, tak for en hyggelig aften og rundtur i din have, der ser rigtigt dejligt ud lige nu og vi er meget imponerede af din lærke pavillon. Tusind tak for planterne, og jeg vil da være superglad for en "Sugar Candy" også. Jeg har fundet en god plads til Frans Hals.

   Ulla

   Slet
 15. Sikke en dejlig havetur; hvor var det hyggeligt at være med på den. Du har da fået utroligt meget ud af få kvadratmetre, må man sige.

  Jeg elsker sådan nogle haver, hvor der sker en masse, og hvor der hele tiden er noget at se på. Det er en god idé at skifte kanten af græs ud med nye bede - græs er fint ind i mellem, men i kanterne har man nok ikke noget gavn af det. Blomsterbede er nok så dejlige, ikke?! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mia - det kan nu være lidt svært at vise det frem i kronologisk sammenhæng, men glad for at I kunne lide det.

   Du har helt ret i det med græsset. Kan ikke få nok af blomsterbede :)

   Slet
 16. Så nydelig hage du har, her kunne jeg kost meg i flere timer! Fantastisk flott rose i carporten, riktig så frodig! Og den clematisen var kjempeflott. De har utrolig voksekraft! Tusen takk for en flott rundtur i hagen din! Jeg kommer gjerne igjen!
  Ha det godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du nød det, jeg er så glad for haven og skønt at høre at I kan lide det, jeg viser.

   Slet
 17. Hvor er jeg imponeret over din have! Det var en fantastisk tur rundt og det oser af passion og begejstring. Jeg ville bruge laaang tid hvis jeg skulle på havevandring med alle de utroligt flotte og spændende blomster og planter der er :-)
  Jeg tar lige et par runder til :0)
  Rigtig god weekend ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er velkommen :) Man bliver helt ekstra glad for sin lille have, når man læser dine søde kommentarer.

   God weekend.

   Slet
 18. Sikke en dejlig have du har, Ulla:-) en stor rosenportal som indgang til din terrasse vil være flot. Din have virker meget større end den lyder, men den er også godt spækket med skønne bede og der er meget at se på:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth - ja, jeg tror også jeg må have investeret i en af CD's store rosenportaler. Og der er jo mange gode rosen-emner rundt på bloggene til inspiration. Planer for kommende år...

   Slet