Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 26. august 2012

Clematis Update

Her regner det... uafladeligt...

Men vi kom da i haven i går formiddags og fik luget en hel del. Sjovt nok har ukrudtet ikke manglet vand.

Fik lige lyst til at lave en clematis-update. Clematisserne blomstrer stadig i fuldt flor og et par nye er endda sprunget ud siden sidst.

Måske jeg lige skulle advare om mange billeder...

Warszawska Nike

Honora

Honora
HonoraMme Le Coultre - sen i blomstring hos os i år
Mme Le CoultreMadame Le Coultre har været utroligt sen til at blomstre i år, men endelig kom den. Jeg vil forsøge at klippe den godt ned til næste år for at fremprovokere en blomstring lidt længere nede og ikke kun i toppen.

Ved siden af Madame Le Coultre står Julia Correvon, en fantastisk blomsterrig madame:Emilie Plater har jeg før skrevet om her, men den må lige med i billedkavalkaden også. Skulle jeg kun vælge én eneste clematis, så måtte det blive denne støvede lyslilla (næsten lyseblå) en af slagsen:

Emilie Plater
Emilie PlaterHvis jeg måtte vælge to clematisser, så skulle denne viticella Comtesse de Bouchaud med. Den bruger en af de store rhododendron som klatrestativ. Den har blomstret i lang tid nu og det får ingen ende foreløbig:

Comtesse du Bouchaud

Comtesse du Bouchaud
... og i regnvejr netop nu:

Comtesse de Bouchaud

Ernest Markham - lidt svær at gengive den helt rigtige røde farve
Ernest Markham

Piluu er plantet i 2009 sammen med en hvid rose Ilse Krohn Superior og havde en flot blomstring de første par år. Sidste år kom den slet ikke, og jeg noterede i min notesbog at den  "er gået ud". Til min store glæde har jeg netop for nogle dage siden set at der er blomster i den igen. Så man skal altså ikke opgive for tidligt !


Silver Moon
Silver Moon har heller ikke været på det højeste i år, men måske til næste år...

Nedenfor en skøn lyseblå clematis, som jeg desværre ikke har navnet på.


 

Kender du navnet på denne?
Clematis er ikke sådan at blive færdig med, og jeg har mange på ønskelisten endnu...

Mon ikke også I andre har clematisser i haven - Kunne I ikke lave et tema-indlæg også?  Bare for sjov...

28 kommentarer:

 1. Hvor er dine Clematis skønne, og det gjorde bestemt ikke noget, at der var en del billeder :-))

  Beundrer den store blomsterrigdom der er i dine planter.

  Jeg har aldrig haft det store held med Clematis, men må vist prøve til igen, da jeg er helt vild med dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha':) Prøv endelig igen, det kan være at forholdende i din nye have er bedre til clematis? Og husk nu at plante dybt...

   Slet
 2. Jeg har det som Vivi: elsker Clematis, men har ikke held med dem. Så nyder i stedet andres billeder, og her var der da virkelig kræs for øjnene.

  SvarSlet
 3. Hvor har du mange skønne clematis. Har ikke har det helt store held med dem endnu. Kun mine alpina bliver ok. Men jeg prøver stadig, det SKAL lykkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. ... og det vil det da, Gitte. Hent evt. gode planteråd hos Clematisdanmark.dk

   Slet
 4. Jeg har taget billederne til dagens indlæg, da det et øjeblik var tørvejr. Men i morgen vil jeg lave en update både på dem, der har blomstret og blomstrer, og dem som ikke har blomstret, bare for at lave en lille status til mig selv :o) Jeg har jo rigtig mange, men må sige at så stor succes som du har med dine, kan jeg desværre ikke prale af. Mange af dem er slet ikke kommet rigtig i gang i år, men de er ikke døde, så jeg har håb til næste år.
  Min Warszawska Nike er for længst afblomstret, men den gjorde det godt i lang tid. Vinderne hos mig må blive Xerxes og Jackmanii.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg glæde mig til at læse, Lisbeth. Jeg ved at du har mange - jeg har lige talt mine sammen og det blev til 34, men kun 30 forskellige. De blomstrer jo ikke allesammen lige nu, og nogle er desværre ikke blevet til noget i år, men jeg væbner mig med tålmodighed og ser til næste år.

   Tak for roserne:)

   Slet
 5. Hej Ulla. Sikke et blomsterrigt flor, dine clematisser kaster af sig. Det ser helt fantastisk ud. Især den lyslilla/blå, som du nævner. Jeg kan også huskedine clematisser fra sidste år, der var de også blomsterrige. Rigtig god fornøjelse med jeres lille miniferie, jeg tror godt, jeg ved, hvorfor I holder ferie nu og glæder mig til at følge med på din blog de næste dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Birgitte. Ja, sidste år var faktisk et endnu bedre clematisår hos os, såvidt som jeg husker det. Jah.... det kan godt gå hen og blive lidt romantisk her som ugen løber :)

   Slet
 6. Tak for de dejlige billeder af dine mange smukke clematisser. Skønne farver.
  Ha`en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glad for at du nød dem, - i lige måde.

   Slet
 7. Vilka fina klematisar du har, och de ser verkligen ut att trivas, hos dig.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg de gør, mange af dem i hvert fald. Tak i lige måde.

   Slet
 8. Hold dog op Ulla, hvor har I mange klematis. Jeg har plantet 5 nye i år, men der er ikke rigtigt noget at tage billeder af endnu, og så har jeg klassikeren Montana "Rubens", som har fuldt mig i en årrække, og som nu står i sin 3. have. Jeg regner med at købe mange flere klematis i fremtiden, da det er en af de aller bedste planter, til at få have til at se overdådig, frodig og romantisk ud. Til en lille have som min nuværende have er den ekstra genial, fordi den ikke fylder så meget ved jorden. Det er ellers generelt lidt svært, at komme fra en landbohave, til at få en lille have, når man nu er haveentusiast med stort H. Klematis kan man heldigvis altid finde en plads til og jeg kan ikke få for mange. Tak for de skønne billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige mine ord, Malene :) De er nemlig geniale, fordi de fylder så lidt forneden og giver en dejlig frodighed længere oppe. Vi har 34 clematis (kun 4 er gengangere), men jeg er heller ikke "færdig" med at samle. Nogle af clematisserne skal jo også bruge et par år på at vokse sig store, så du skal nok få en frodig lille have.

   Slet
 9. Ih, Ulla, din Klematis-sesrie her er helt forrygende. Jeg synes altså du er en fænomenal fotograf. Og ...Suk, ja, du ved, jeg er FAN af din have!

  Nå forresten jeg skal lige huske at bede dig om at sende mig din adresse på min mail, så du kan få Svigermors VALMUEDRØN RNRNRNnnnnnn. (skulle lyde som Wrom Wrom a la en motorcykel, men lykkedes vist ikke helt). ;)

  Send den til min mail:
  marianne [snabel a] kontekst [prik] net

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne, ih altså som du dog kan sige det :) Taaak... Jeg sender dig en mail i morgen - skulle du så ikke have nogle frø af Claus Dalby valmuen? Eller har du måske den.

   Slet
 10. Himmel og hav for noen flotte Clematis. Virkelig flotte!

  Klem Vivi

  SvarSlet
 11. Hold da op hvor har du mange clematis.
  Jeg kunne også sagtens bruge nogle flere. Love child, står blandt andet på ønskelisten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kender jeg ikke, men må lige have set efter :)

   Slet
 12. Godaften Ulla.Hold da helt op for en smuk kalvakade over din clematisser.
  Utroligt at du har så mange der stadig blomster.jeg skal vist
  have købt nogle der blomstre sent.Den hvide er jeg varm på-
  har ikk nogle hvide.Og den Emili Plater er også utrolig smuk.
  Nu er jeg træt efter en dejlig dag hos Signe.Har lige siddet
  og lavet et indlæg fra en dejlig dag.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er godt gang i den endnu og det varer da ved noget tid såvidt jeg kan se på knopperne rundtomkring. Det er dejligt.

   Slet
 13. Øj hvor har du mange smukke clamatisser! At du er den god fotograf, gør jo heller ikke noget, vel?
  En smuk kavalkade og tak for det!

  SvarSlet
 14. Åhh hjælp! Hvor ser dine klematis dejlige ud. Jeg har i foråret plantet Comtesse de Bouchaud og Margareth Hunt på et Riohegn ind mod min havenabo Gro. Langs samme hegn plantede jeg sidste år også Princess Diana og Hagly Hybrid. INGEN af dem har præsteret med end nogle meget få forkølede blomster, og de er ikke blevet mere end 1 meters penge høje! Jeg er skuffet og knotten. Meningen var, at de skulle dække hegnet helt, så der kun kom lidt flimmersol igennem. Hvad katten kan det skyldes? Jeg har plantet dem efter alle forskrifter. Jeg vander og gøder også. Eneste jeg kan forestille mig er, at de har stået for klemt og mørkt. Tæt på hegnet står der roser samt forskellige høje stauder. Måske det er det, som er i vejen?

  SvarSlet
 15. Men der var ikke nogen, der havde svar på den navnløse lyseblå, vel? Jeg harnemlig dens søster stående! ;-)

  SvarSlet