Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 27. juni 2011

Så st(r)ammer vi op 
Min mand har længe ønsket at gøre noget ved vores grantræ, som desværre har fået nogle grimme frostskader de seneste to vintre. Træet er vores "lille darling" idet vi har haft det fra helt lille  (12 år), og dets allerførste funktion var at agere juletræ det år, vi byggede huset og boede i en lille lejlighed, hvor der slet ikke var plads til et stort juletræ, så da stod det i en potte i stuen (ca. 80 cm) og var pyntet med små bitte glaskugler.

Nu er de fem nederste grenrækker klippet af og senere er der måske basis for at plante nogle mindre rhododendron Yak. med flotte pink blomster. I hvert fald vil den store rhododendron Nova Zembla på indersiden af træet få mere lys og luft og vi "har" jo stadig grantræet.

* * * * * * * * * * * * * * *

Her er så lidt billeder fra haven netop nu.

Min dejlige Gertrude Jekyll:


Man kan næsten dufte den.


Og Clematis Madame Julia Correvon  (Viticella, gruppe 3):
Det er faktisk tidligt at den blomstrer.


Dahlia nr. 2 er sprunget ud i vores have:
Kan desværre ikke huske navnet, men hvilken fryd at vide at den vil blomstre indtil frosten kommer, måske en gang sidst i oktober. Det er da fantastisk.Så er der en lille opdatering på den nye rose Benjamin Britten, som vi købte for en uge siden. Den ser ud til at være glad for sin lille blå krukke :)Godnatbilledet er af de skønne digitalis, som står så flot.


Og jeg fordøjer stadig besøget hos Claus Dalby i går - indtrykkene bundfælder sig ganske langsomt.

6 kommentarer:

 1. Vi har lige stammet et fyrretræ op, det var også et lille et, da jeg købte det i Bilka. Vi var nødt til at stamme op, rhodoerne kunne ikke være der mere for grenene. Det bliver flot, når i planter yakushimanum under jeres træ.
  Gertrud Jerkyll har en vidunderlig duft, jeg havde nogen med til min mor, de duftede så dejligt, skønt de fik rimelig varmt i bilen.

  SvarSlet
 2. Jeg går også og pønser på at stamme vores store grantræ i forhaven op. Jeg tror nu jeg venter et år mere :-) Men dine billeder har givet mig mere blod på tanden. Vi har også haft vores fra 'lille' så vi vil heller ikke af med det.
  Hvor er dine digitalis pragtfulde.

  SvarSlet
 3. Dobry pomysł z obcięciem dolnych gałęzi jodły, coś będzie można pod nią zasadzić. Naparstnice są śliczne. Moje wyginęły. Pozdrawiam

  SvarSlet
 4. Lisbeth, ja - jeg tror også at jeg bliver glad for det på længere sigt. Men det var svært at sige ja til i første instans - det er så endegyldigt at klippe af, grenene vokser jo ikke ud igen.

  Hanne, det er en overvindelse, men mon ikke du også ender dér? Det kan i hvert fald være et problem, hvis der ikke er plads til "rhodoerne" eller andre planter.

  SvarSlet
 5. Skøn dahlia :-)

  Hvor sjovt, at du har Benjamin Britten. Jeg har selv haft den i ca. 5 år, men har aldrig set den andre steder. Den frøs dog helt ned her i vinter, men skyder dog igen. Den var ellers kæmpestor og meget imponerende.

  Jeg kan godt lide farven på den - den er altså lidt anderledes - rød og rødorange på samme tid.

  Jeg kan se, at du har tilføjet mig din blogliste - tusind tak :-) jeg tilføjer straks din blog til min liste.

  Kh. Marlene

  SvarSlet