Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 22. marts 2011

Impulskøb...

Aftentur til Bilka i går - måtte jo ind i havecentret og kigge lidt. Fik disse dejlige Agapanthus (skærmliljer) med hjem. De skal plantes i en meget stor krukke og stå og pynte på terrassen når rhododendronerne er afblomstret.

Endnu en blå blomst :)

Har I gode erfaringer med skærmliljer i krukker?

5 kommentarer:

 1. Jeg har desværre dårlige erfaringer med Agapanthus som knolde. Første år kom der kun nogle "forkølede" blade og næste år var de væk.
  Jeg ved ikke om jeg gjorde noget forkert, men blev i hvert fald meget ærgerlig.
  I år vil jeg ønske mig nogle "færdige" planter i stedet for.

  SvarSlet
 2. Jeg har gode erfaringer med at plante knolde af agapanthus. Men det tager tid. De har det bedst med trang plads, så start med en lille potte. Den bliver ikke til meget første år, men så kommer den, og den skal bare i større potte hvert år. Efter 3-4 år kan den dele i flere. Den skal have gødning om efteråret, så den kan samle kræfter til næste års blomstring.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 3. Hej og tak for kommentarerne. Jeg tager imod de gode råd om trang plads i små potter - Nu kan jeg egentlig også godt huske at Claus Dalby har fortalt om dette i en af sine udsendelser.

  SvarSlet
 4. Stjerneskærm er fantastiske og som Lene siger så kræver det lidt tålmodighed at drive dem selv fra knolde. Jeg har ikke haft held med det selv og da jeg ikke har det perfekte sted at ovrevintre dem så køber jeg altid blomstre klare eksemplarer i havecentrene :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Så koselig å oppdage en ny blogg. Ser du liker blå blomster.. det er også en favoritt farge i min hage. Det skal bli spennende å følge med fra din hage. Jeg er rent imponert over alle de fine danske hager og hageblogger.

  SvarSlet