Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

onsdag den 27. februar 2019

Ud af vinterhi og nedklipning af clematisSølle tre indlæg i februar fra min side og meget begrænset bloglæsning - det er altså sådan det er gået her på matriklen, hvor jeg har været ramt af vinterhi og skriveblokering og simpelthen manglende tid og lyst til at sidde og læse/skrive blogs.

I stedet for har jeg strikket en masse (det kommer der et indlæg om på strikkefanen senere), læst lidt i en bog, set mere TV end jeg plejer, og været sammen med andre mennesker. Og så ER energiniveauet ikke voldsomt højt i fritiden når jobbet kræver sit.


Sikke en klagesang....   Det er det nu ikke, jeg funderer bare over hvordan tiden flyver afsted og den ene uge tager den anden og man [læs: jeg] når aldrig alle de ting, jeg gerne vil.

Det kender alle sikkert til.

Nå, men februar har været en skøn måned vejrmæssigt. Solen har strålet ned over os i mange flere timer end vi plejer på denne årstid og det er så forårsagtigt lige nu, at man skulle tro det var løgn.
Det giver godt humør og man får igen lyst til at komme ud og arbejde i haven.

Se lige mariehønsene her - det nyder i hvert fald også solen.

Så jeg har da været i haven i weekenden - og tænk - det har jeg først tid til at skrive om i dag, onsdag - ja, jeg keder mig i hvert fald ikke.Det myldrer frem med forårsblomster i haven og ude i naturen er der mængder af hasselrakler på træerne - det ser simpelthen så flot ud her i februar-solen.I søndags var jeg i haven for første gang i år og fik klippet alle mine gruppe 3 clematis ned. Det er ca. en måned senere end sidste år, og der var da også rigtig gang i de fleste af dem.

Listen med navne kan du se her fra sidste års skriv om netop nedklipning af clematis.

Lidt billeder:Klatrerosen Rosenholm er allerede godt i gang. Heldgivs skal den ikke klippes ned.

Knopper i clematis
 OG... så er den første blåpude sprunget ud - det er da simpelthen for vildt.Der er bestilt frø af både tomater og sommerblomster, og i mine vindueskarme blomstrer mange forskellige blomsterløg i små glaskrukker, det er dejlige forårstegn.

Opdatering af min rosenfane og øvrige blogfaner er også på programmet inden længe - jeg skal nok lade jer det vide når det er klart.

Og så skal jeg lidt rundt i blogland - det bliver lige så stille med en blog ad gangen - der er jo meget spændende at læse op på.

28 kommentarer:

 1. Ja du har godt nok været meget stille, men så hygger du dig med noget andet. Jeg vil dog bare sige, at du er savnet. I sådan et fint vejr som vi har haft nu nogle dage, troede jeg også, at det ville rykke lidt, men det er så ikke tilfældet ligesom ved andre af de gode "gamle"
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, hvor er du sød, det var dejligt at høre. Det har skam rykket i mig, men jeg har bare ikke haft tid. Men nu vil jeg til at prioritere haven lidt mere, især hvis det gode vejr fortsætter ind i marts.
   knus

   Slet
 2. Deilige bilder av våren hos deg. Jeg burde egentlig ikke lese danske hageblogger, for lengselen etter vår blir ikke mindre når jeg ser hvor langt det er kommet hos dere. Flotte crocus!

  Klem fra Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå, Marit - med de 50 cm sne, som du har liggende - men mange tak for din kommentar og læsning hos mig alligevel :)

   Slet
 3. Hvor er det smukke billeder og tænk at du har blåpude i blomst her i februar. Ja, det er vidunderligt at se naturen lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, er det ikke bare forunderligt...

   Slet
 4. Hvis der er et havejob, jeg hader, så er det beskæringen af gruppe 2 klematis. Gruppe 3 er meget mere overskuelig, de skal bare skæres med til sokkeholderne. Det er meget enklere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gruppe 3 er så nemme, som du skriver - ja, de skal bare ned til sokkeholderne. Jeg klipper slet ikke gruppe 2 clematis.

   Slet
 5. De fleste kjenner seg vel igjen i det du beskriver, jeg får det helst slik når det blir for mye regn og alt i hagen drukner. Nå er det så vårlig i Bergen at jeg blir forundret når det mørkner så tidlig om kvelden. Den siste krokus du viser var flott, har du navn på den? Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej - dejligt med vår til jer i Bergen - selvom jeg mener at der er mange andre steder i Norge at der ligger meget sne.
   Vinterhi er nødvendigt for at "restituere" og lave andre gode ting.
   Desværre har jeg ikke navnet på den sidste krokus. Den er fra før jeg begyndte at interessere mig for navne.

   Slet
  2. Krokussen ligner ganske meget en jeg har, der hedder Crocus chrysanthus 'Blue Pearl'
   Kh Lisbeth

   Slet
  3. Muligvis er det Blue Pearl - jeg har disse i Kenzo-kassen og de ligner egentlig ganske godt.

   Slet
 6. Hej Ulla

  Ovenpå sidste års sommer er det kun rimeligt med lidt pause -
  Ja, sikken det myldrer frem derude, flot ser det ud hos dig!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det vel - men mine pauser har det med at trække ud, fordi jeg hviler så meget i mine andre vintersysler.
   Men nu kalder naturen med høj stemme !

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Så otroligt fint i din trädgård, med alla vackra vårblommor. Här har jag sett några små snödroppar, men det blir fler, så småningom. Vi har haft ett otroligt väder för att vara februari. Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Så I har også haft mildt og våragtigt väder her i februari - det er skønt.
   tak for din søde kommentar, Marika - jeg ser ind til dig en anden dag.

   Slet
 8. Det gør godt at komme ud af vinterhiet - især når der er så meget fint i haverne allerede. Vi får se, om foråret bliver ved eller vi skal have lidt vinter-krampetrækninger - jeg er sådan set klar på forår for alvor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også klar på forår - kan slet ikke udholde tanken om at marts tit er en drilsk måned med lidt af hvert.
   Februar har da været helt forrygende i år.

   Slet
 9. Hei Ulla.
  Ja, for noen fantastiske dager. Jeg er ute i hagen hele dagen.
  Fine bilder. Helt utrolig at blåpute blomstrer alt nå.
  Nå blir det kaldere og vi skal få sludd og regn her.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her i dag søndag er det igen rigtigt fint, men vi har haft et par køligere dage. Men våren er i gang, er jeg sikker på.

   Slet
 10. Hej Ulla
  Jeg tror vi er en del der har været lidt blogrmætte, men efterhånden som blomster og motiver pibler frem, vender lysten heldigvis også tilbage :)
  Skønne billeder fra din forårshave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har helt ret - og det er jo det skønne ved årstiderne, man vækkes til live igen og sådan kan interesserne bølge op og ned hen over året. Tak :)

   Slet
 11. Jeg forstår dig til fulde, der er bare ikke tid til det hele og når der nu ikke er så meget at skrive om haven i vintermånederne er det naturligt at der er langt imellem blogindlæggene. Du er meget mere flittig end jeg til at skrive:-)
  Vor må det være dejligt med en eller to havedage - og hvor ser det dejligt ud med alle de blomster og spirer i solen - jeg længes.... Men så må jeg jo sy og strikke indtil da;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå at du længes, men snart bliver der også en masse for dig at rive i. Sy og strik til lillemand er bestemt heller ikke kedeligt :)

   Slet
 12. Jeg både syr, strikker og maler om vinteren. Men lige så snart jeg kan se mit snit til det, er jeg i haven. Osse om vinteren. Det er bare en livsnødvendighed.
  Men nu er det forår, i hvert fald på kalenderen, så bliver det spændende om osse vejret holder det.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror at vi er mange, der dyrker andre kreative sysler om vinteren og måske også lidt om sommeren, men det er godt nok dejligt at det er blevet forår (eller hvad skal man sige - marts kan jo være en gyser...), og lyset er her på fuld kraft.

   Slet
 13. Man kan virkelig godt gå i hi når der er vinter. Men lige så stille vågner man op igen.
  Så er det jo dejligt med masser af læsning.
  Du har ret februar har været rimelig lækker. Men nu hvor foråret starter. Så er der minus grader mod nord!!!!

  God lørdag aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var godt nok en kølig 1. marts - det ser bedre ud i dag og lige om 5 minutter er jeg på vej ud i haven for at rydde op i det hvide bed :) God søndag til dig.

   Slet