Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 4. juni 2017

Mine syrenerSyrenerne blomstrer på 3. uge - det er virkelig en dejlig tid.

Jeg har tre syrener og de er alle købt hos Tante Grøn på mine havebesøg der - altså ikke fra hendes egen have, men hun har haft et udvalg af syrener til salg fra Heides Planteskole flere gange og sikke fristelser.

Da jeg skulle købe den første - det var i 2013 - ønskede jeg mig en hvid og så var Tante Grøns egen Syrenprins ikke i tvivl om hvilken det skulle være:

Beauty of Moscow:

Nu er den blevet pænt stor og har mange blomster i år. Står lige uden for køkkenkarnappen og jeg passerer forbi den mange gange hver dag, men aldrig uden lige at stoppe op og snuse.

Den dufter vidunderligt.

  
I 2015 købte jeg Syrenprinsessen og Michael Büchner - to meget flotte syrener, som endnu ikke er blevet så store, men som er kommet i blomst for første gang i år:

Syrenprinsessen:
Michael Büchner:

Der findes jo så utroligt mange flotte og duftende syrener, jeg ville ønske at jeg havde plads til flere, men desværre.

Hvilke syrener har du mon i din have ?


14 kommentarer:

 1. Syrener - og tiden lige nu hvor de blomstrer - er noget af det bedste! Dine syrener er yndige! I vores levende hegn har vi mange syrener, alle enkelte lyslilla og hvide. Sådan nogle gammeldags, halvvilde nogle. De er nu også skønne på deres egen måde :-)
  Har I nogensinde kørt tur på Sydfyn når syrenerne blomstrer? Det gjorde vi for et par år siden, og sikke en oplevelse! De har lange, levende syrenhegn allevegne.

  SvarSlet
  Svar
  1. De vilde syrener er også smukke, men slet ikke egnede til en lille have som vores.
   Nej, Sydfyn i Syrentiden har vi ikke prøvet, men jeg vil skrive mig det bag øret til en anden gang.

   Slet
 2. Åh så många vackra syrener. Jag har länge velat ha Beauty of Moscow. Och hur fin var inte den ljusrosa Syrenprinsessan.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde - du skal ønske dig Beauty of Moscow, den er fantastisk.

   Slet
 3. Det er jo bare sååå vakkert på denne tiden. Jeg har kun en syrin og det er en dyp lilla som jeg har fraktet under armen fra tidligere hager :) Vakker er den, men av den gamle sorten som stadig kommer med nye rotskudd som jeg klipper av. Ha en finfin uke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, meget vakkert :) I vores gamle have var der også en meget mørk bordaux syren, som var så vakker.
   I lige måde

   Slet
 4. Åhhhh, så mange flotte du har! Den Syrenprinsessen var helt i min smak. Jeg har fire syriner her. En gammel sort som er hvit og har små blomster, 'Andenken an Ludwig Spëth', 'Primula' og 'Aucubaefolia'. Jeg har også to dvergsyriner, Palibin. Syriner kan en ikke få for mange av :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit - Palibin ser man også mange steder her, og den ønskede jeg mig sidste år, men så købte jeg noget andet i stedet for - tænk, jeg har helt glemt at jeg gerne villa have den også. "Primula" lyder som en fantasistisk syren.

   Slet
 5. Ja de er skønne de syrener, du kender vist mine, den vildeste er Beauty of Moscow, den dufter fantastisk. Ja måske ses vi i morgen, jeg skal desværre alene af sted :(
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er den vildeste... :) Helt fantastisk duft. Men du har vist også "Fynsk Forår" eller hvad det nu var den hed ?
   Håber da at du har mod på turen, der er helt sikkert mange der gerne vil hilse på dig.
   Knus

   Slet
 6. Jeg har kuns en Syren - som blev sat her i haven så snart der var kørt muldjord på (for 38 år siden, ak ak) - hvad den hedder fortaber sig i uvisheden, men den er smuk mørk lilla.... vi har nu ikke været rigtig varsomme så den blev næsten udryddet af det, der formodentlig var en eller anden vildart/vildskud - det har vi fået savet væk, så den er lidt bar, men den lever. Heldigvis har naboen en smuk (også mørk og nok også lige så gammel) Syren lige på den anden side af min hæk, desværre har den fået frost i år, så den blomstrer ikke så rigt som den plejer. Men hvor ville jeg ønske at jeg også havde en Beauty of Moscow.

  SvarSlet
  Svar
  1. De mørke syrener er meget smukke også, håber at dit eksemplar kommer sig.

   Slet
 7. Jeg har Beauty of Moskow og elsker dens duft. Sidste år da vi var ved tante Grøn kom der en syren med hjem. Desværre kunne Syrenprinsen ikke hjælpe med noget navn, da han ikke rigtigt vidste hvad det var for en. Den stod inde i haven mellem deres egne planter. Så den er noget helt specielt, den har ikke blomstret i år, men jeg håber den kommer med blomst til næste år.
  Og så har jeg da også Mini syrener en der er opstammet og en der er mere en busk.
  De har den mest fantastiske duft.
  Glæder mig til vi ses i morgen.
  Stort knus

  SvarSlet
 8. Hej Ulla. Det var interessant. Jeg kender ikke meget til syrener, men dine ser virkelig spændende ud. Især den midterste lyserøde. Den er jeg vild med.

  SvarSlet