Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 30. juni 2015

Rosenhækken er sprunget ud


I en uges tid har der været tilløb til udspring fra 1 meter hækken og i dag kan den vel siges at være sprunget helt ud.

Her får I dugfriske aftenbilleder af min helt specielle rosen-darling.
UPDATE:    De blå kantplanter er ikke lavendel, men derimod katteurt. Nogle af dem "Six Hills Giant" og andre med et sortsnavn, jeg desværre ikke husker.Rosens navn er The Alnwick Rose

Hvis jeg skal betro jer en hemmelighed, så er jeg blevet belært om hvordan navnet udtales.
Jeg tænkte at udtalen var sådan ret-ligeud-ad-landevejen [alnvik rose], men på vores forårstur i England lærte jeg af vores meget havekyndige Bed & Breakfast vært at udtalen er: [annik rose]. Hu-ha-da - håber ikke jeg har talt for meget om rosen til engelskkyndige folk...  Nu ved I det :)
Til slut ser I her, hvordan den før så kedelige baghave tager sig ud med det nye drivhus og dronningebusk + natvioler i favntag her i aftensolen.Nu er næsten alle mine roser sprunget ud, så det kommer der nok en længere historie om i morgen.

7 kommentarer:

 1. Hækken ser forrygende ud, og billedet af de sidste solstråler. Det var jo slet ikke til at komme ind i aften.
  Knus :)

  SvarSlet
 2. Det ser jo bragende godt ud.... :)
  Er jo ikke så meget til lyserød, men det ser godt ud sammen med lavendlerne....og selve busken er jo smuk med alle de blomster :)

  SvarSlet
 3. Det var dog en fantastisk smuk rose - for ikke at tale om en hel hæk af dem, Forstår godt det er en darling, uanset udtalen. Den var jeg altså heller ikke kommet på....Godt man kan lære, så længe man lever!

  SvarSlet
 4. Kære Ulla. nå så det er den berømte rose, den er gudesmuk og det ser imponerende ud som hæk, flot med lavendlerne. Drivhuset ser skønt ud som palads til Dronningen , der blomstrer så smukt. Kh Tina

  SvarSlet
 5. En fantastisk nydelig hekk! Ikke farlig å plukke buketter når man har en hel hekk å ta av! God julidag til deg! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
 6. Vilken underbar häck av härliga rosor. Ha det gott!

  SvarSlet
 7. Hej Ulla.
  Ja, det kan du jo faktisk ikke være bekendt! Jeg har snart ikke plads til flere roser, men The Alnwich rose ligner da godt nok endnu en must-have-rose!!!! Uha uha, det griber om sig, med alle de roser.
  Sjovt, kunne Malcolm ikke fortælle dig, hvordan det skulle udtales....... Min svigerfar er født i England, hans mor var Englænder og hans far var Dansker, så jeg troede også jeg kunne få opklaret ved ham, hvordan man udtaler Geoff Hamilton, for det kunne jeg jo godt regne ud, man ikke udtaler lige ud af landevejen. Men han foreslog, at det nok var på samme måde som George, men da jeg sagde, at jeg havde tænkt, at det nok var ligesom Jeff, så fik jeg ret. Han har ellers meget dialekt fra England, ham Neil, min gode svigerfar, så jeg troede faktisk han havde meget mere styr på den slags.
  Tak for drømme-dejlige billeder.
  Jeres baghave er jo fortryllende dejlig nu:-)
  Knus Malene

  SvarSlet