Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 28. januar 2020

Så gik januar


...  jeg når sikkert ikke flere indlæg i januar, så jeg kan ligeså godt "runde af".

Tre indlæg blev det til i denne januar og når jeg ser tilbage på de tidligere år, så er det langt mindre end jeg plejer.

Det har været den vådeste og kedeligste januar nogensinde, synes jeg - vist så har det været rart nok at kunne cykle til og fra arbejde på ikke-glatte veje, men aldrig har jeg fundet så lidt inspiration til at bringe noget ind på bloggen.  Ingen snebilleder, ingen frostbilleder, ingen flotte solskinsdage.... åh altså.

Det pibler op alle vegne i haven og i morges så jeg i halvmørket et træ i blomst - små lyserøde blomster - kan det have været en blodblomme eller et japansk kirsebærtræ...  Naturen er ude af balance og jeg har svært ved at nyde de milde vinde, når nu vi burde have vinter.

Vintergækkerne er også kommet frem, flere og flere  - og det er dejligt at se dem igen.
De hører årstiden til.Dette lidt uskarpe billede er af min påskeklokke "Cinderella", som jeg købte sidste vinter. Den glæder jeg mig også til et gensyn med - og skal nok vende tilbage med flere billeder når den er sprunget ud.

Den er gudesmuk.Mit vinterhi bruger jeg bl.a. til at strikke og læse. I øjeblikket læser jeg "Vi kunne alt" af Merete Pryds Helle -  en selvstændig fortsættelse af successen "Folkets Skønhed". En lidt grum roman om en familie i 1970'erne, men virkelig god og med "flashbacks" til min egen skolegang, dog uden sammenligning.
Strikkemæssigt har jeg netop færdiggjort en lille baby cardigan og en sweater til mig selv og jeg har vilde planer og mange projekter på strikke-to-do-listen.

Tjek min strikkefane, hvis du vil se mere til de færdige projekter.I nogle kommende indlæg vil jeg fortælle om flere haver fra vores sommerferie - det er mit indtryk at mange godt kan lide sådanne fortællinger.

Fortsat god januar, derude i blogland :)

25 kommentarer:

 1. Ja, snart er januar over. Det er veldig tidlig vår hos deg med snøklokker og påskeklokker i knopp. Det er så deilig å se sånne bilder nå.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange fine sager på vej op af jorden. Lidt tidligt for nogle, men vi må nyde dem alligevel.

   Slet
 2. Ja trods gråvejr gik måneden alligevel forholdsvis hurtigt, så må vi se, hvad februar byder på.
  Godt med lidt fra arkivet, så vi kan få liv i bloggene igen. Det kan vi lide :) Nu har du jo fået strikket en del, så måske kan du tage en lille pause ;)
  Cindarella ser fin ud.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Cinderella er ikke kommet meget videre, så vi må vente på blomsterne.
   Ja, jeg vil se mig om i feriearkivet, det er nu hyggeligt.
   Pausestrik, ja - men ikke strikkepause :)

   Slet
 3. Dejlige grønne vinterbilleder. Jeg må ud og se til haven. Jeg kommer desværre først hjem efter det er blevet mørkt, så havehygge er der dømt i weekenden. Flot trøje

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det samme med mig, men det lysner nu og man kan på en god dag lige nå en tur rundt i haven ved 17-tiden.
   Tak :)

   Slet
 4. Jeg synes også, det har været en kedelig januar. Den har bare været så våd og mørk, men når først det bliver februar plejer lyset for alvor at vende tilbage.
  Kan det have været en oktoberkirsebær, du så?
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke oktoberkirsebær, men må lige google den. Måske :)

   Slet
 5. I år har jeg ikke været januar-trist - egentlig underligt når man betænker vejret. Måske hænger det sammen med, at jeg har haft travlt og været udfordret? Men vejret har da bestemt været vådt og mørkt og meget lidt winter-wonder-land. Snart skriver vi februar, spændende hvad den har med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er skam ikke januar-trist, hvis det var indtrykket. Jeg elsker mit vinterhi og lader mig ikke påvirke af vejret - ikke andet end at jeg da gerne ville have haft rigtig vinter.
   Februar, kom an :)

   Slet
 6. Hej!
  Ser härligt ut med alla fina vårblommor, men det är en konstig vinter. Vi fick snö i december men sedan dess är den borta. Det är skönt att kunna cykla, hellre bara vägar en is och halka.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har slet ikke set sne i denne vinter, det er meget mærkeligt. Ja, is på vejen er ikke godt til cykling.

   Slet
 7. Hei.
  Januar har også her vært mye regn og mildt. Nå skal vi snart inn i februar. Vi kan enda få vinter.
  Fine bilder av vårhagen.
  God onsdag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se hvad februar bringer.

   Slet
 8. Hej Ulla.
  Grå og kedelig januar ja, men dejlige vintergækker og trøje, du viser. Jeg vil da se frem til, hvis du viser flere haver fra jeres sommerferie.
  Kh Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok få gravet i feriearkivet lige om snart :)

   Slet
 9. Uhu, ja det har godtnok været mørkt og gråt i januar, så næsten blæsevære med det har været så mildt, jeg ville hellere ha haft frost så ville vejret osse have været lysere. Nu er det snart februar, og så er det blevet lysere, så man kan nå ud i haven til hverdag. skønt.
  Vintergækker og erentis og snart påskeklokker er en trøst i haven, strikketøj osv er en trøst inde.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor har du ret - vi må se hvad februar bringer.

   Slet
 10. Hej Ulla. Tak i lige måde. Ja, det har været en våd og kedelig januar, og jeg har som dig savnet sne og kulde. Nu regner det igen:( Smukke vintergækker. Jeg vil meget gerne høre om jeres havebesøg:) Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Uf, ja - al den regn.
   Jeg synes at det regner hver morgen kl. 7 når jeg skal afsted.
   Forhåbentlig bliver det bedre i februar.

   Slet
 11. Det har regnat mycket men ändå runnit undan en del det sista. Jag är hemma, jobbar ofta hemifrån och har kunnat ta vara på stunderna och då känns januari ganska bra. Men annorlunda vädermässigt - helt klart ja!

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at kunne jobba hjemmefra - det giver en anden ro og måske mulighed for lige at komme lidt ud hvis solen skulle titte frem.

   Slet
 12. Ja lige en januar til at læse og strikke i :-) Jeg hører lydbøger og der er også røget nogle stykker her i januar og så kan man strikke, sy eller andet samtidig. Jeg strikker nu mest det samme, for jeg har trævlet det samme stykke op fire gange.....
  Du får virkelig noget fra hånden, lækre striksager.
  Vintergækker kan dog i det mindste tilføre lidt glæde i alt det våde og det kan den lille Cinderella også:-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, Lisbeth da - så varer garnet længere :) Jeg er også lidt frem og tilbage på mit nuværende projekt, som jeg måske kan vise frem i løbet af februar.
   Vintergækkerne er så søde, dem må jeg se at få delt, så de kan blive til endnu flere.

   Slet
 13. Do you realize there is a 12 word sentence you can say to your man... that will trigger intense emotions of love and instinctual attractiveness for you deep inside his chest?

  Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, worship and care for you with his entire heart...

  12 Words Who Trigger A Man's Desire Impulse

  This impulse is so built-in to a man's genetics that it will make him try better than ever before to make your relationship as strong as it can be.

  Matter of fact, fueling this dominant impulse is absolutely mandatory to achieving the best possible relationship with your man that once you send your man one of these "Secret Signals"...

  ...You'll instantly notice him expose his mind and soul to you in a way he haven't expressed before and he will recognize you as the one and only woman in the universe who has ever truly attracted him.

  SvarSlet