Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 14. oktober 2016

Hvad skal man skrive som overskrift... når...


.... man bare fik lyst til at vise dagens billeder og det så er planter, som man har vist flere gange før....


tjo...

Der er faktisk både roser og stauder i blomst rundt om i haven og jeg er helt imponeret over det - at naturen sådan kan blive ved og ved, selvom vi virkelig er nået godt og gedigent ind i efterårsmåneden oktober.

I flere af roserne er der endda knopper som måske også når at springe ud.

Graham Thomas - min skønne gule rose, som er den bedste af alle gule roser i min have.

Mme Alfred Carriere er med igen - med en del blomster - som ikke alle lod sig indfange i cameraet i dagens blæsevejr.Lark Ascending

 

 

Så er det allerede weekend igen - som tiden dog flyver.

Jeg må se at få alle de hvide forårsløg fra årets Kenzo-kasse puttet i det hvide bed og så skal jeg vist ned og grave lidt køkkenhave.

Hvad er dine haveplaner for weekenden?


32 kommentarer:

 1. Så mange flotte blomster du stadig har i haven din! Det er jo nå en setter ekstra pris på de. Her har frosten tatt det meste, og jeg savner mine når jeg ser dine vakre hortensia.

  God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber at det varer længe før vi får frost ! I lige måde.

   Slet
 2. Man kan jo lave en overskrift, som din. Den fangede mit øje og det samme gjorde dine billeder. Lige nu er jeg lykkelige for hver en lille blomst der er i min have og elsker også at se hvad der blomstre hos jer andre.
  God fornøjelse med løglægningen og rigtig god weekend.

  PS. her skal weekenden bruges i haven :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det var da dejligt. Nu har jeg simpelthen arbejdet med gravning af køkkenhaven i over 6 timer, så jeg kan godt mærke at jeg er øm visse steder. Jeg lagde endda en række tulipanløg ved indgangsbedet dernede, så det kan være fint der også til foråret.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Det er så skønt, at der stadig er smukke blomster i haven - det har været en fantastisk sæson! Jeg har efterårsferie, og dagen i dag skal bruges i haven med at få mit irisbed gjort klar til at blive plantet til igen - på trods af ret meget blæst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det nyder jeg også, hver en blomst er højt skattet på denne årstid. Så godt at dine iris gav dig kamp til stregen :)

   Slet
 4. Smukke billeder af dine roser og alt det andet, netop de roser blomstrer ikke hos mig, især ikke Alfred, som jo måtte kappes ned. Graham blev plukket til vasen, det var en lang gren som viftede rundt i den f----- til blæst.
  Jeg har ikke så mange planer i dag, det er en hård blæst. Måske får jeg det, når jeg går ud, hvem ved :)
  God lørdag
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Gad vide om jeg også burde klippe Alfred ned til foråret, nå - det må jeg høre jer om til den tid. Mon du kom i haven alligevel... Her blæste det også en del, men jeg var ikke voldsomt generet af det under grave arbejdet i køkkenhaven. I lige måde

   Slet
 5. En af bloggens funktioner er vel at afspejle, hvad der sker i haven, så der vil komme gentagelser. Det er fint, at roserne kan blive ved.Her blæser det så meget, at det ikke er helt let at tage billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du da ret i :) jeg var nu også lidt udfordret med billederne i går, men i dag har blæsten vist været værre.

   Slet
 6. Hej Ulla

  Det er da ikke altid man behøver en overskrift - Lidt glade billeder og gode ord rækker langt!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
 7. Dejlige roser du viser og aconitum. Jeg plukkede selv en fin buket i går fra haven. I dag bliver vist mest indesysler, da det blæser for meget. Men jeg har mange løg der skal lægges, så søndag, mandag, og tirsdag skal der laves noget i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke :) jeg er så vild med den blå farve på acontobetaling og den har stået så længe, hvor er jeg glad for den. Blæsten var slem ude omkring, men generede ikke mit grave arbejde i køkkenhaven. Vi må håbe på bedre vejr i morgen, vi er vist mange der skal have lagt løg.

   Slet
 8. Tänk att rosor och annat fortfarande blommar så här sent, verkligen en härlig höst! Jag tänkte också sätta de sista lökarna idag. Så skönt när det är gjort. Ha en skön helg och njut i din vackra trädgård/ Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt når løgene er i jorden, her nåede jeg det ikke i dag. Ja, det er helt vildt dejligt at der fortfarende er roser i blomst :)
   God helg til dig

   Slet
 9. Ulla.Det gør bestem ikke noget at du gentager.Det gør vi jo alle.Og især ikke når det er så smukke billeder som du viser.Har jo en del af de blomster du viser.
  men min Alfred har været slut et stykke tid.Men jeg klippede jo også godt i den for et stykke tid siden.
  Her stormer det helt vildt.Men håber jeg får tid til at lave nogle kranse.
  Og her mangler jeg også at lægge alle mine løg.
  Rigtig god weekend til jer begge Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sikken blæst, forhåbentlig løjer den af i morgen. Nå, så du mangler alle løg, heldigvis har jeg lagt en del, men det er også de nemme, dem i krukkerne og Kenzokassen. Dem i det hvide bed er værre... Tak i lige måde.

   Slet
 10. Man må altså gerne gentage en succes - det bliver den da bare endnu bedre af :) I er heldige, at der stadig er gang i roserne - her er det slut med næsten alle, og de, der har knopper, tvivler jeg på, når det. Smukke billeder, Ulla, på en iskold, blæsende dag, hvor vores drenge heldigvis kommer hjem. Så løglægning og plantning af det sidste må lige vente lidt.
  Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også knopper i flere af mine, men de når det nok ikke, gætter jeg på. Du kan tro at jeg glæder mig over hver enkelt lille rosenblomst i denne tid, det er jo snart forbi for dette år. Dejligt med besøg af drengene, det kan man altid bruge. Tak i lige måde :)

   Slet
 11. Smukke billeder :) Det er virkelig en fornøjelse, at der stadig er så meget der blomstrer i haven.
  Jeg har fået slået græsset i formiddag og begyndte at tage et par dahlia-knolde og gladiolus op. Mange af dem står stadig flot, så jeg har endnu kun taget et par stykker, der var begyndt at se lidt slidte ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke utroligt at man stadig er nødt til at slå græsset, det må da gerne snart få en ende. Vi har ikke taget alle vore Dahlia knolde op endnu, det venter nok til frosten har svirpet dem.

   Slet
 12. så fine billeder kræver hverken overskrift eller undskyldninger. Vi venter regn her i det meste af weekenden, men jeg pynser på at flytte mine frøplanter af Digitalis over i enkeltmands-potter... jeg er bare ikke helt sikkert på om det er for sent på året... men går de til, så er det bare om igen. God rest-weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Digitalis er vist ikke så sarte, så mon ikke at det går.

   Tak i lige måde.

   Slet
 13. Dejlige billeder fra jeres have og jo der må gerne komme gentagelser:-) Det er flot som du har fanget de smukke roser i blæsten - her stod alting vandret og jeg havde ingen lyst til at gå ud. Gøremål er der dog masser af i haven stadigvæk, mon du fik tulipanerne i jorden? Heldigvis er der nok et stykke tid til frosten går i jorden så hvis ikke så kommer der nok en ny mulighed;)
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. næh... tulipanerne og narcisserne til det hvide bed fik jeg ikke i jorden, jeg kom for godt i gang med at grave i køkkenhaven og var ikke til at stoppe igen. Men jeg fik lagt 60 orange/orangerøde tulipaner ved indgangen til køkkenhaven, så jeg er spændt på at se dem til foråret.
   Mon ikke blæsten snart fortager sig, det håber jeg.
   I lige måde

   Slet
 14. Hej Ulla. Det var nogle flotte billeder og du har stadig mange planter i blomst. Det er altid godt at se. Ja, det har blæst ret kraftigt, men i dag har vinden lagt sig her hos os. Jeg har nået en hel del i haven her i weekenden. Det har du da vist også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og nu er der allerede gået næsten en uge... :)

   Slet
 15. Hej Ulla!
  Fantastisk blomstring hos dig, här har det mesta gått i dvala. Dahliorna är förvarade, lökarna är satta, nu återstår att plocka undan både möbler och krukor.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har endnu ikke taget Dahliaerne op af jorden, de blomstrer jo endnu...
   Men du har ret - der er mange gøremål her for tiden hos os alle.

   Slet
 16. Selv om jeg ikke er så meget for efterår og vinter, er det alligevel skønt at følge det sidste i haven. Både hvad angår farver og den sidste blomstring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved godt at der er nogle som har det sværere med efteråret end mig - men forhåbentlig kan I nyde farverne og de sparsomme solstråler, som vi tildeles.

   Slet