Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

mandag den 10. juni 2013

... Åh, disse skønne sommeraftener :)

... det er ikke til at komme ind ude fra haven sådan en aften som vi har her for tiden.

Hele ens havesjæl skriger "mere, mere" og jeg kunne gå derude til det blev helt mørkt. Det bliver jo let til for lidt nattesøvn, men hvor er det bare skønt lige nu.

Et glimrende eksempel på hvor meget energi man får af lys, sol og varme.

Jeg har brugt en del af aftenen på at "deadheade" den hvide rhododendron, som indtil for få dage siden så således ud:


Ja, "deadheading" er selvfølgelig ikke det korrekte ord, for der kommer altså ikke nye blomster i den bare fordi jeg napper de visne blomsterstande af...


Skønhed i forfald

Og se hvor det pynter, når det visne kommer af

Haven er meget frodig lige nu og vi nyder den i stor stil.

Her er en lille billedkavalkade, skudt her i aften.

Hvid Allium og akelejefrøstjerne

Blå akelejer (unavngiven) i aftensol

Kongelys - Verbascum "Flush of White"

Gul lupin Chandelier og unavngiven akeleje

Lysegul akeleje og ranunkel

Mange skriver om hvor tørt det er i haven - her er vi begunstiget af lerjord, men vander de nyanlagte bede og den nye rosenhæk,  som for øvrigt snart kommer i blomst.

Det kan vist ikke vare længe, før jeg må vise jer noget af det.

Det har også været nødvendigt at vande nogle af rhododendronerne - men her skal ingen klage lyde - sommeren er mere end velkommen.


16 kommentarer:

 1. Ja vi nyder sommeren, og jeg har det som dig, jeg kan ikke løsrive mig haven, så længe det er lyst derude, og det er det jo længe.
  Når du deadheader rhodoerne, kommer der heldigvis mange blomster næste år :) men det er selvfølgelig ikke det samme. Væk skal de nu, de pynter slet ikke på det nye skønne løv.
  Fin billedkavalkade.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, væk skal de visne blomsterstande, så må vi knokle igennem :)

   Slet
 2. Godaften Ulla.Ja! det er nogle skønne aftener.Men jeg kan nu godt komme ind,for vi er derude i 6-7 timer hver dag,og så er man træt i ryggen efter alt det havearbejde.
  Jeg nipper også alle de visne blomster af rhodoerne.Og dejlig kavalkade du viser.Jeg tror også at vi skal igang med at vande rhodoerne,hvis vi ikke snart får regn.Godnat herfra knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, hvor du også knokler - selvfølgelig bliver man træt, men bare man også kan nyde arbejdet mens det foregår, og aftenerne har været vidunderlige.

   Slet
 3. Det pynter gevaldigt på Rhodoerne, at de bliver pillet, men det er også et stort arbejde. Før min datter flyttede hjemmefra var det hendes job, men nu må jeg selv :)
  Den lysegule ranunkel er noget så fin. Den må vist nærkigges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må aftale noget weekendarbejde med hende :) Ranunklen er ny i haven her, men den er faktisk noget så yndig.

   Slet
 4. Sikke nogle dejlige billeder! En rosenhæk lyder helt vidunderlig - er det vilde roser? Her nyder vi også det lune vejr og er meget ude. Ha' en rigtig god dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosenhækken er først under etablering, vi plantede 20 engelske roser "The Alnwick Rose" i efteråret, men allerede nu er de 40 cm høje og står med utallige knopper. Jeg glæder mig meget til at se dem i blomst.

   Slet
 5. Jeg plejer også at pudse mine rhododendron af for visne blomster. Det pynter gevaldigt, og de nye skud er så fine. Du viser mange dejlige blomster. Det er ikke fordi jeg skal klage over vejret, men det er lidt trist når nogle af blomsterne giver op for tørken inden de har blomstret. Din lerjord er bedre til at holde på fugten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det pynter meget. Nu kommer der vist regn på torsdag, det skal nok blive godt, men forhåbentlig kommer det dejlige vejr tilbage snart.

   Slet
 6. Ja det er skønt med det vidunderlige sommervejr, vi har i øjeblikket. Vi nyder det også rigtig meget! - Smukke billeder :-)

  SvarSlet
 7. Hej Ulla. Smuk kavalkade. Jeg nyder også aftenerne og går ude til klokken sent. Det er rigtig dejligt, lunt og vindstille. I dag er det dog som om, at vejret har slået lidt om, der er gråvejr og køligere, men det er også OK. Jeg vil heller ikke klage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror at rigtigt mange af os nyder aftenen udenfor med mange aktiviteter i haven. Her er ikke det store omslag i vejret, men det kommer.

   Slet
 8. Smukke billeder.
  Nej det er godt nok ikke til at komme ind om aftenen,når vejret er så fint som det har været den sidste tid. Du har ret i at vi ikke skal klage over vejret, men der må nu godt snart komme lidt vand, der er mange ting der trænger gevaldigt og jeg kan slet ikke nå at komme rundt for at vande det hele, men nu lyder det også som om der kommer lidt onsdag og torsdag, bare det så kan få stoppet igen:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Vist trænger det hele, og der kommer da vist også regn på torsdag, så må vi håbe at det ikke bliver for heftigt og for længe.

   Slet