Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 17. november 2012

Spellbound ...

... er navnet på denne flotte alunron/heucera som kom med mig hjem fra planteskolen i søndags.

Aldrig før har jeg set så fantastisk en bladfarve og et farvespil, som virkelig tryllebinder - sikkert deraf navnet Spellbound.

Nu kan skønheden byde gæster velkomne idet den er sat i en krukke ved indgangen.


Interessen for alunrod var her på matriklen ikke-eksisterende for blot et år siden. Men besøget hos Lisbeth på Samsø i maj satte skub i interessen (hun har jo et meget berømt "nordbed") og jeg har siden købt alunrod hver eneste gang jeg har besøgt et plantemarked eller en planteskole.
 
Jeg forundres hver gang over hvor mange forskellige der findes. Jeg er især vild med de helt mørke og har selvfølgelig flere på ønskelisten, bl.a. "Obsidian", men der findes også gyldne og nogle med høstfarver.
 
Enkelte roser står stadig med smukke blomster i haven. I dag fik jeg taget billeder af Queen of Sweden og Astrid Lindgren, som begge stadig bidrager til begrebet "Spellbound".


Queen of Sweden


Astrid Lindgren
Men ellers er det godt nok en kold fornøjelse at være i haven, så aktiviteterne har begrænset sig til at putte de nye hækroser lidt ekstra godt med blade og revet jord omkring dem, så de ikke går til hvis vi på et tidspunkt skal have hård barfrost som vi fik sidste vinter.

Fortsat god weekend :)

22 kommentarer:

 1. Heuchera are one of my favourite foliage plants in the garden. Their leaves come in many wonderful colours, and they tolerate the shade so well. I also appreicate how they look good even after the frost. Your 'Spellbound' has a terrific silvery purple colour, and it looks good in its pot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Indeed, there are many terrific colours and shades. A true collector's plant!

   Slet
 2. Tænk hvad besøget hos mig har været skyld i, heldigvis er det vist mest gode indtryk, I har taget med jer herfra.
  Den der heuchera er godt nok smuk, vi håber den gror godt til, så er min obsidian nok blevet så stor, at den kan deles og byttes :)
  Vores roser er heldigvis ikke kede af det endnu.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kun gode indtryk, Lisbeth :)

   Jeg skal nok gøde min, så vi kan bytte til sommer, det er vist en aftale.

   knus

   Slet
 3. Den var en nydelig heuchera. Navnet er notert! Jeg samler på disse vakre plantene selv, så den du viser må jeg ha tak i neste sommer. God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er så mange, at man nemt bliver samler af disse skønne planter. God aften til dig.

   Slet
 4. Det er et ganske skønt eksemplar af en heucera du har fået dig. Var på planteskole i dag, hvor jeg netop gik og "savlede" over flere forskellige. Det er vist en god plante som samlerobjekt :-)

  SvarSlet
 5. Det er et ganske skønt eksemplar af en heucera du har fået dig. Var på planteskole i dag, hvor jeg netop gik og "savlede" over flere forskellige. Det er vist en god plante som samlerobjekt :-)

  SvarSlet
 6. Wow for en smuk sak, navnet er hermed noteret. Jeg har også først set lyset nu, og anskaffet en enkelt alunrod, men jeg tror der kommer flere til næste år ;O)

  SvarSlet
 7. Det er så fint med andre farger på bladverket, enn bare grønt. Denne planten var veldig fin!

  Ønsker deg en fortsatt fin helg! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har fået øjnene op for de mørke blade og buske, som giver fin variation i haven.

   Slet
 8. Godaften Ulla.Vi var vist flere der blev forelsket i Lisbeths nordbed,med alle de skønne alunrod.Derfor hedder mit nye bed også kun Høneballebedet.
  Jeg har også købt en del nye i forskellige farver.De holder rigtig længe på de smukke farver.
  Håber at min nye Queen of Sweden bliver lige så fin som din.
  Rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig skønne, både i farver og holdbarhed. Tænk at der skulle et Samsø-besøg til at opdage det :) Knus

   Slet
 9. Tak for navnet. Jeg har haft den i haven i mange år, men vidste ikke at den hed Spellbound. Den passer så fint ind og lyser op blandt alt det grønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, selv tak da. Du kender sikkert selv det med at man bliver fuldstændig forgabt i en plante og bare MÅ have den med hjem.

   Slet
 10. Sikke som roserne i haverne bare bliver ved og ved! Det ser flot ud med alunrod i krukke. Jeg har en, der drukner i mit bed. Den må jeg da vist have frem. Jeg ved ikke hvad den hedder, men der er også bordoux. Dog uden "aftegn".
  God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Alunrod er fin i krukke og jeg regner med at den vil stå længe her under udhænget. Ja, det er med at nyde roserne, men de vil blive ved så længe det er mildt.

   Slet
 11. Der er bare så mange flotte Heuchera. H. 'Spellbound' skal vist også på listen af ønskeplanter.

  SvarSlet
 12. Kære Ulla. Jeg har også flere Alunrod - skønt plante. Har en der ligner den du viser, men kan ikke huske navnet. Jeg har prøvet og gemme frø for at se om jeg kan så dem :) Vi er vist flere, der har fået gode idéer hos Lisbeth.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet