Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 4. januar 2015

Første dag i haven i 2015

Det er søndag middag, solen skinner og blæsten går frisk over haven. Juleferiens sidste formiddag er blevet brugt udenfor og jeg har nydt det!Vi har brugt et par timer på at vinterdække primært clematis og roser med gran. Allerede i efteråret blev hele rosenhækken dækket af et tykt lag tørre blade ved basis, men nu var det på tide at få hold på dem og dække ordenligt til.Hvert år beder vi alle vores naboer om at få deres brugte juletræer og i år var vi heldige at få en 6-7 stykker.

Disse har vi klippet i mindre stykker og nu er de stukket ned i jorden omkring roden af alle roser og clematis - eller i hvert fald næsten.

Dette skulle gerne forhindre frostskader, hvis der kommer barfrost på -17° eller lignende, som vi så for to år siden.

Lyset er også helt specielt i haven når solen skinner, her kommer lidt billeder, alle taget i dag.


Der er let is på dammen, men fiskene og krebseklo ses tydeligt i det klare vand.

Dammens vand er altid klarest om efteråret og vinteren.Det er alt for tidligt at tale om at foråret er på vej, og jeg ønsker mig faktisk også lidt mere vinter med sne og frost, men der gryr altså ting og sager i jorden derude:

Dorothealiljer, akelejer og påskeklokker

 
 Håber I har nydt lidt frisk luft og måske endda været i haven.

22 kommentarer:

 1. Det skjøre lyset fra den lave januarsolen er vakkert! Takk for fine bilder!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lyset var så skønt i søndags :)

   Slet
 2. Hej Ulla.Dejlige billeder i solskin......................og sjovt nok har jeg også lige været ude og dække til,
  men jeg har brugt grene fra min store bløde enebær.Godt at vi nu har fået"puttet" vores planter.
  Billedet af den lysende alunrod er da bare SÅ smukt.
  Kan se at det også pibler op af jorden hos dig.........................så nu må vi bare have tålmodighed til det blomstre.Rigtig god søndag til jer Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fast på programmet hvert år når vi har fået naboernes aflagte juletræer. Blød ene er sikkert også godt.

   Slet
 3. jo joee, det er ganske vist - det pibler op derude. Vi tog vores juletræ ud fra stuen i dag, og nu ligger det også i mindre bidder og luner de sarteste planter. Det er meget spændende hvilken slags vinter der venter os - og hellere sne og frost nu - end som sidste år hvor der kom frost i maj, lige da vores bøgehæk var sprunget ud :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vinteren skal helst overståes senest i uge 7, ikke ?

   Slet
 4. Hej Ulla,
  Vi bruger også grantræet til at dække af med. Alting er tidligt på den, krokus og andre forårsløg er på vej. Men som du siger, skal der nok noget mere vinter til.

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmm, Gitte - spændende er det om vi får tidligt forår ligesom sidste år.

   Slet
 5. Jeg nåede ikke i haven i dag, men gik til havet og til kaffeslabberas i stedet.
  Solskinsbilleder er nu skønne og især græsserne i sol, det er jeg ret vild med, men det har du nok opdaget.
  Jeg mener også, at skal vi have vinter, så skal det være nu, og det må der godt blive lidt af. Det er sundt for planterne, tror jeg.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har faktisk åbnet mine øjne for de skønne græsser, så jeg har forbudt Mr. M at klippe denne græs ned, hvilket han jo gjorde sidste vinter.

   Slet
 6. Smukke billeder fra din januar-have. Her er det en smule mere medtaget ovenpå sne og frost, det kom lidt bag på os, men vi havde da heldigvis nået at beskytte de sarte og sneen hjalp jo heldigvis også. Meget underligt at det den 23.12 var fint og grønt derude, flere sommerblomster blomstrede stadig og vupti på 4 dage så var det hele ændret ret meget. Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Sneen beskytter jo, men jeg frygter hård barfrost som vi havde for to år siden. Uanset hvad, så er det jo dejlig motion at ordne gran omkring planterne på denne måde og frisk luft er også dejligt. Ja, sjovt som alting fik en ende, men vi kunne da heller ikke blive ved med at se på de sommerblomster derude... :)

   Slet
 7. Hej Ulla.
  Det var en helt fantastisk havedag i dag, og for mig også den første i år. Hold op hvor jeg nød det. Smukke billeder du fik taget - jeg dækker sjældent mine roser, så meget til som du, men de kommer fint alligevel.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er det heller ikke helt så nødvendigt, hvis der kommer sne sammen med frosten, men man kan jo aldrig vide. Det er skønt med sådan en dag i haven i solskin.

   Slet
 8. Hej Ulla - godt at se havebilleder fra dig med aktivitet. Gid det var mig! Jeg har desværre nydt et par dage i sengen med feber, så jeg har bare kigget langt efter haven og vintersolen.... Trist! Men jeg skal nok komme igen og grangenene ligger og venter på mig :-) sirligt klippet af af min husbond. En lille havegave :-)

  Dejlig søndag aften til dig!
  Kh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh... din stakkel, håber du har det bedre nu. Vi gik heller ikke ram forbi, men lidt luft gjorde mig godt efter nogle indendørs-snot-dage... Vi skal altså have noget frost, skal vi... :)

   Slet
 9. Hej Ulla
  Jeg var også i haven og nød det fine vejr igår. Skønne billeder fra januar haven, det er altså ekstra dejligt når solen skinner.
  Håber du er kommet godt igennem første arbejdsdag, efter din lange ferie ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg så det hos dig - skønt med sådan en havedag først på året, mon ikke det skal være et tegn på et godt haveår :)

   Slet
 10. Nå, så du går også på juletræshugst hos naboerne! Jeg er dog endnu ikke kommet til at dække af endnu, det har jo været så mildt... men muligvis imorgen skal det være. Det lyder jo til at flere har været i haven, så må jeg da også igang. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nja.... jeg spørger jo pænt om jeg må få det, og så tænker de nok deres.... men pyt med det. Ja, du må i gang også - man kan aldrig vide med Kong Vinter.

   Slet
 11. Kære Ulla. Dejlige billeder fra din smukke have. Vi tigger også brugte juletræer, vi er slet ikke gået i gang med at dække endnu. Hernede er der ikke så koldt endnu, så det har været nødvendigt. Men mon ikke jeg snart skulle tage mig sammen til det. Det ville jo være ærgerligt, at det bliver ødelagt af frost.
  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en oplagt ide - mange kører jo deres aflagte juletræer på genbrugspladsen, det vil jeg da gerne spare dem for :)

   Slet