Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 9. november 2014

Skøn dag i haven - og masser af lyserødt !

Vi har bare fået frisk luft i dag :)

Først brugte vi en 3-timer på at samle ind for Dansk Flygtningehjælp og derefter blev det til et par timer i haven - vejret var rigtigt dejligt med sol og temperaturer, der stadig får det til at være OK at kravle rundt på knæpuden i haven. :)

Jeg manglede at få de sidste blomsterløg lagt.Der var også en del lugearbejde tiltrængt i bedene - ukrudtet er bestemt ikke gået i vinterdvale.

Lidt stauder blev klippet ned og sommerblomster fjernet, dog ikke alle stoltekavalerer, for tænk - de blomstrer stadig og jeg kunne ikke nænne at fjerne dem.Flere af roserne er også stadig i blomst, her er det Alnwick Rose og Rhapsody in Blue.

Clematis Princess Diana stod også med blomster igen - bizart.
Det gamle rosenbed kan også endnu, det var egentlig så smukt i forfald, der i eftermiddagssolen.Den store græs omme ved dammen har fået blomsterstande for første gang nogensinde:

Alt i alt en pragtfuld novemberdag i det fri.Løgene der blev lagt var tulipan "Pink Star", tulipan "Grønland" og middelhavsprydløg.


20 kommentarer:

 1. Flot at I har samlet ind og godt I fik lavet noget i haven, jeg synes nu, det var lidt koldt i dag, men det er måske bare herude på øen. Princess Diana står højt på min ønskeliste, den er så flot, men der hvor jeg har kigget, har den været udsolgt. Blomsterstandene i jeres græsser er flotte.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg købte prinsessen i Tyskland på nettet sammen med de mange andre clematisser som jeg investerede i i år. Ja, græsset er meget fint, det havde jeg slet ikke forventet at der kom blomsterstande i.

   Slet
 2. Piantare i bulbi è un lavoro pesante e poco gratificante ma il risultato in primavera è il massimo! Un esempio di come bisogna assecondare la natura e pensare con mesi di anticipo cosa si vuole avere nella nuova stagione :)

  Un saluto!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, netop - det er dejligt at tænke frem til foråret og glæde sig :)

   Slet
 3. Ha, luftede du ikke en blogpause pga manglende motivation? Lige siden synes jeg, du har leveret det ene smukke og fyldige indlæg efter det andet. Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det er rigtigt - men pausen er sat på hold - den kommer nok inden længe :) Selvtak, for roserne.

   Slet
 4. Godaften Ulla.Dejligt med en dag i haven i det gode vejr..................og så ovenikøbet havde i også overskud til at samle ind..................godt gået.
  Kan se vi har samme smag i løg...................det bliver da bare så smukt til foråret når det hele blomstre
  Er imponeret over din Princess Diana blomstre igen.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget man bare tager sig sammen og gør! Og så var vejret heldigvis med os. Ja, prinsessen er skøn - jeg var også overrasket over disse blomster.

   Slet
 5. danke für die inspirationen!!! liebe grüße von angie aus deutschland

  SvarSlet
 6. Den græs jeg fik af jer har også fået fine blomsterstande. Den er jeg meget glad for. Jeg har også stadig et par poser tulípanløg der skal lægges. Det er utroligt at der kan blive ved at være noget der blomstrer. Smuk clematis, den står også på min ønskeseddel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror at Princess Diana står på manges ønskesedler - det kan jeg godt forstå.
   Godt at din græs trives hos dig - jeg havde slet ikke forventet blomsterstande idet den ikke har haft det før.

   Slet
 7. Hej Ulla
  Ja hvor var vi heldige med det smukke vejr igår, nu er det atter gråt og vådt. Jeg er endnu ikke helt færdig med at lægge løg, da jeg let bliver fristet efter de har sat priserne ned ;)
  Mine stolte kavalerer står også fint endnu, dem kan vi altid fjerne når frosten har meldt sin ankomst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja, fristet det er jeg også blevet flere gange. Købte en stor stak i Billka til halv pris.
   Ja, vi lader kavalererne opvarte os en tid endnu, ikke ?

   Slet
 8. jep.... en skøn dag i søndags..... jeg fik brugt dagen på at grave dahlia/geoginer knolde op :) :) - det er nogle flotte tulipan-løg du har fået fat i :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har jo nok at se til i haven for tiden - vores Dahila kom også op i søndags.

   Slet
 9. Sådan en skøn solskinssøndag i november, det er godt nok sjældent, jeg drak også the udenfor på bænken. Er helt jaloux over du kan lægge løg i haven, vores skal jo endevendes så det giver ikke megen mening på nuværende tidspunkt. Men som alle havetosser, næste år så bliver det endnu bedre.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer til at give mening for dig også - blot på et senere tidspunkt - ja, next year...even better.

   Slet
 10. Alting bliver trukket i langdrag med sådan et langt efterår og vi havde endda også tidligt forår. Så giver det rigtig god mening at dyrke græsser, de kan nå det hele og vi får stor glæde af dem. Jeg er heller ikke helt færdig med løgene, men mon ikke jeg når det også. Fantastisk at din princess diana blomstrer igen, jeg må vist lige ud og kigge nærmere på mit eksemplar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et ret fantastisk haveår vi snart er ved enden af - den længste havesæson, jeg kan mindes :)

   Slet