Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 4. juli 2014

GULT i haven - En hyldest - PART II

Hvad er din yndlingsfarve?
Et svært spørgsmål - for mig og sikkert også for dig, for er det nu den skønne lyserøde, den stærke pinke - de smukke blå farver....   Lilla?  

Jeg elsker alle disse farver, men jeg skal ikke presses særligt meget for at indrømme at jeg også er helt pjattet med gul.

Især den sartgule, lysegule, cremegule og alt derimellem.


Så her kommer i billedform min hyldest til gult i (min egen) have:


Her er de lysegule akelejer, som stadig står i fuldt flor hos os:

Der er to slags, den ene hedder Yellow Bird, kan desværre ikke huske navnet på den anden.

Og så er der jo de gule dagliljer, en slags står ved dammen, de er afblomstret nu.De lysegule roser har en stor plads i mit hjerte:

The Pilgrim

Ghislaine Feligonde

Et mix af Graham Thomas, Charlotte og Stockholm  - 3 fantastiske gule roser:De blomstrer alle velvilligt og helt indtil frostens komme, så der er til mange uger endnu.

Jeg har flere gange forgæves forsøgt med lysegule solhatte i det gule bed, men det vil ikke lykkes. Enten er der for "crowded" i bedet eller også måske for fugtigt om vinteren.

De lysegule lupiner har jeg desværre ikke set meget til i år, men sidste år var de bare så smukke og stod sammen med de gule akelejer.

Lysegult er jo en farve som står godt til både blåt og hvidt, men faktisk også lidt til lyserødt, så man skal ikke være bange for at indføre farven i haven.

Du kan læse om PART I her.

........

Nu står sommerferien for døren og allerede i morgen formiddag (lørdag) vil Malcolm og jeg spadsere rundt i en af de store haver i England, nemlig Sissinghurst. Vi skal på en lille haverundrejse inden vi skal besøge familien i Midtengland, og jeg glæder mig til senere at vise billeder fra vores havebesøg.

Rigtig god sommerferie til jer alle.

12 kommentarer:

 1. Det er vel nok smukt at se! Og hvor lyder det dejligt, at I skal på haverundrejse i England! Jeg glæder mig til dine billeder. Rigtig god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi glæder os også rigtigt meget, tak for det :)

   Slet
 2. Hej Ulla. Åh hvor var det nogle flotte billeder. Jeg har det ligesom dig, jeg kan også godt lide de gule farver. Rigtig god ferie. Jeg tog hul på min for en uge siden og nyder det virkelig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Også god ferie til dig, og hvor er det flot med din bog :)

   Slet
  2. Mange tak. God tur til England.

   Slet
 3. Ja men de gule er bestemt også fine, jeg har også mange ved du. Min gule akeleje er endelig næsten færdig med blomstring.
  Jeg håber I får en dejlig tur til England.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du har mange rigtigt fine og også nogle som jeg ikke lige viste billeder af, men det bliver en anden dag. Jeg klipper også mine gule akelejer ned når jeg kommer hjem igen. Tak :)

   Slet
 4. Dejligt med lidt reklame for de gule skønheder :-) Håber at I har en rigtig dejlig tur til England.... måske blive der endda tid til et besøg i de to store Antique markeder i Stratford ..... hvis det ellers er noget for dig.

  SvarSlet
 5. Hej Frk. Anemone

  Gul er vidunderlig og er slet ikke til at undvære i haven.
  Jeg har masser af gule blomster i min!
  Dejlige gule roser- jeg har dem også.
  Den engelske Molineux er også skøn...

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 6. Hej Ulla.Jeg er også blevet glad for den sart gule farve blomster i haven.Og jeg har gemt en del frø fra min lupin.............så det er bare at sige til hvis du vil have nogle.
  Rigtig god tur til England..............ser frem til rigtig mange dejlige billeder derover fra.
  Knus Jette

  SvarSlet
 7. Skønne gule blomster du viser fra haven, de er så smukke og spreder sådan en glad stemning! Jeg er rigtig glad for, at jeg også har lært at nyde gult i min have, for jeg har altså engang haft meget svært ved den farve.
  Rigtig god tur til England!
  Kh Alice

  SvarSlet
 8. Gult er godt!
  Har fået mine første gule dagliljer i år, og blev temmelig (men glædelig) overrasket, da jeg fandt ud af at de duftede! De står i gårdens halvskygge i den krukkehave jeg prøver at holde i de hvidlige toner, men lidt gult gør rigtig godt der også, tillige med nogle rosafarvede blomster.
  Hilsen Lene
  Pssssst! Hvis du samler frø af de langsporede akelejer og har rigeligt, er jeg en glad og begejstret aftager med frankeret svarkuvert...

  SvarSlet