Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 3. november 2012

November mood...

 


Der er vådt og klamt derude, i haven....

Nærmest ingen blomster tilbage og mængden af blade på træer og buske er stærkt dalende.

De ligger nærmest på jorden allesammen.  Og i dammen.

Heller ikke meget arbejde tilbage derude, bortset fra at man jo altid kan finde endnu et sted at luge.

Dahliaerne og chokoladeblomst-knolden kom i sikkerhed sidste weekend og lysten til at opholde sig i haven er begrænset, nu hvor vind og vejr for alvor er efterårsvådt og blæsende.

Et par billeder af de gyldne elementer i haven

 
 

Pagodebusken, som faktisk næsten er bar nu, billederne er blot en uge gamle.
 
 
Nogle ganske få blomster lyser stadig op.
Det er løvemund og geranium Rozanne og nederst stormhat og rosen Jacques Cartier.Opfat ikke dette som en klagesang, blot en indikation på at november måned bliver med ganske få indlæg, da der ligesom ikke er noget have-relateret at skrive om.

Til gengæld vil jeg med glæde følge med hos alle I andre.

God weekend.

20 kommentarer:

 1. Søde Ulla....stadigt smukt hos dig skønt lys og katten hygger sig ;0) De indendørs sysler kommer til at fylde mere og mere i den kommende tid....men inden vi ser os om......

  SÅ ER DET FORÅR ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er stadig skønt i haven, især på en søndag som i dag, men ikke så meget at skrive og fortælle om. Ja, katten følger mig jo ofte rundt i haven, så dem må med på billedet en gang imellem :)

   Slet
 2. Ja lysten til at komme i haven er ikke stor mere, men jeg har en masse bladguld, jeg skal have revet sammen, og lidt kan man vel altid finde på derude, når bare det vil holde tørt. Var der knolde i dine chokoladeblomster? Mine var kun rødder, jeg prøvede kun at grave en op, så nu har jeg bare ladet dem stå, det har aldrig lykkes mig at overvintre dem endnu.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt, at du nævnte bladguld - det har vi faktisk også lidt af, så jeg fik noget revet sammen i dag og puttet om fødderne på nogle af de nye små planter.

   Ja, chokoladeblomsten var en knold, men vi købte den som knold i foråret, nok derfor. Tidligere har jeg også købt chokoladeblomsten som en sommerblomst, og den var vist ikke en knold. Måske lykkes det for dig at overvintre din :)

   Slet
 3. Hej Ulla.Ja! der er snart ikke mere at gøre i haven.Men jeg mangler lige at lægge tulipanløg i krukker,der skal opbevares i drivhuset.
  Men vinteren er ikke så slem,hvis bare man har nogle gode bøger og lidt håndarbejde.Og d.21 i næste måned begynder dagene at blive længere.
  Jeg får besøg i eftermiddag af Susanne(Heaven)det skal nok blive hyggeligt.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder hyggeligt med besøg af Susanne :) Ja, det er i orden at efteråret giver plads til indendørs hygge, men det er der jo ikke meget bloggeri over... det var bare det, jeg mente. Nå, men jeg læser bare hos jer andre :)

   Slet
 4. Dejlige billeder selv katten matcher i farven ;O) god weekend og lad os håbe på lidt solstråler til de sidste gøremål ude ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. ih ja, solen har været her i dag, og det var skønt. Ja, katten er meget efterårsagtig i farverne :)

   Slet
 5. Op med humøret. Du har jo stadigvæk alle os på bloggen til at holde havedrømmene igang.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. lige netop, Ole - det er bare dejligt at I er der.

   Slet
 6. Hej Ulla. Jeg synes, din have er rigtig efterårsflot. Det ser smukt ud med de gyldne farver. Faktisk er der mange farver ude nu. Det er en dejlig fornemmelse af være vinterklar med haven. Jeg glæder mig lidt til at skulle lave indendørs sysler nu. Jeg tror på, vi godt kan finde på noget i haven at skrive om stadigvæk! Men du har nok ret, der sker ikke så meget på denne årstid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også over indendørs sysler, men det er jo ikke meget blogskrivning, det bidrager med. Men man kan vel tillade sig at gå lidt i hi, og så blot nyde hvad I andre skriver :) Jeg har dog været i haven hele eftermiddagen i dag og bla. revet smukkke gyldne blade sammen og ordnet hele indgangspartiet.

   Slet
 7. Bare lige en lille hilsen med ønsket om en god weekend. Jeg er også i november humør, hvilket egentlig er godt humør. Men december, nej tak.

  Jeg synes nu, at du har en del blomster at diske op med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne - ja, november humør er også godt humør her, hvis blot det ikke regner for mange dage i træk... I dag har jo været super smuk.

   Slet
 8. Ja jeg kunne da pludselig forestille mig en savanne i Afrika, og pludselig kommer der en stor løve gående i den bagende sol! Det er smukke løvfaldsbilleder du viser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, der er ikke noget så godt som fantasi, du fik virkelig smilet frem her hos mig :)

   Slet
 9. Sådan har jeg det også lige nu. Er egentlig havetræt for i år og vil hellere se fremad, hvor der skal dyrkes påny.

  Mine nye misser er dødmisundelige på din, som har adgang til så meget vand. De er absolut ikke vandforskrækkede og tager dagligt bad i enten vandskål eller toilet, hvis et fjols glemmer at slå brættet ned :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Havetræt er måske et rammende udtryk, men egentlig er det nok mere frustration over at der ikke er ret meget at foretage sig i haven, og at det kun kan foregå i de sparsomme weekender, hvor man også nogengange skal alt muligt andet. Ja, vores kat nyder også dammen, men mest til at drikke af og beundre de smukke fisk! jeg tror han er ret vandforskrækket.

   Slet
 10. Your cat blends right in with the orange and yellow autumn colours. :)

  The plants around your pond, with the Asarum, Heuchera and ferns look lovely, and the taller plants make nice reflections in the water. It's a wonderful feature to have n your garden.

  I really appreciate the long flowering time of Geranium 'Rozanne'. Those pretty blue flowers can be enjoyed for months.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you :) Well, we are very pleased with our pond and the plants around it. Geranium Rozanne is a beauty, unfortunately I only have one plant but will try and get some more and maybe also divide this one next year. Important with plants that flowers for a long period.

   Slet