Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 9. september 2014

West Dean

VIRTUEL HAVEREJSE

Tirsdag eftermiddag


Det regner og der er megen trafik. Vi snegler os afsted, er langt om længe kommet fri af Brighton og videre ad A27. Det har længe stået os klart at vi i hvert fald kun når én have i dag og gad vide hvornår vi egentlig er der...

Ved 15.30 tiden....  her er indgangen til West Dean GardenKaffen må vente - nu skal vi se haven og egentlig trænger vi også til at strække benene og få noget frisk luft.

Det er næsten holdt op med at regne, hvor er vi heldige.

I West Dean er der også mure og her er der mange steder espalier-pærer opad. Det ser vældig dekorativt ud og har sikkert været rigtigt smukt da træerne var i blomst.


Der er også espalier-stativer - eller hvad man nu skal kalde dem. Dette har vi ikke set magen til før:Flotte viktorianske drivhuse og skærehaver.
Stauder:  Her er det gule og blå farver i meget smukke sammensætninger.
West Dean Gardens er kendt for en meget lang pergola, kaldet PETO'S PERGOLA, som arkitekten Harold Peto stod bag.

Lige nedenfor pergolaen ligger en nedsænket have, så lige et par billeder herfra.

PETO's PERGOLA er over 100 meter lang og oprindeligt etableret i 1912, men blev restaureret i 1987 efter en storm. Der vokser masser af klatreroser, clematis, magnolier, kaprifolier i pergolaen og i bunden af den er plantet masser af stauder, f.eks. hosta, pelargonier, bregner, iris, hjerteblomst.

Vi bevæger os langsomt ind gennem pergolaen, det er en meget speciel oplevelse.
Midt i pergolaen er der et vandbassin - åh, hvor ser det bare romantisk ud.
 
Neden for enden af denne sti ligger selve West Dean College.West Dean College er også kendt ude i verden. Her kan man lære om kunst og konservering mm.
Vejret indbyder faktisk ikke til mere fordybelse i haven, og Malcolm er ret medtaget af en forkølelse, så vi beslutter os for at køre videre mod vores Bed & Breakfast, som ikke ligger lige om hjørnet.


Det tager os et par timer at køre til West Tytherley, hvor vi har booket nattens logi. For en sikkerheds skyld køber vi ind til lidt aftensmad på værelset, for vi orker vist ikke at skulle ud at spise i aften.

Ned ad små, snoede veje til West Tytherley og endelig er vi der:

Fred og ro er garanteret her.


Der er fritgående høns i haven, hvor fruen dyrker økologiske grønsager.
Ingen tv på værelset - det er et særsyn, men ærligt talt, så er vi så trætte og forkølede at vi bare drømmer om at komme under dynen og få en lang nats søvn.

GodnatNæste morgen slår vi øjnene og vinduet op til udsigten fra vores værelse - vi er bare totalt udhvilede og klar til at få morgenmad.
Så godmorgen til en ny spændende havedag.
FAKTA
West Dean Gardens
Chichester, West Sussex PO18 0RX
Læs mere på havens hjemmeside eller i flere artikler på HAVEFOLKET, f.eks. om pergolaen her.Dette indlæg er en del af min virtuelle rejse rundt i Sydengland. Rejsen foregik i første halvdel af juli måned 2014 og har du ikke læst med fra starten af denne virtuelle rejse-beskrivelse, kan du klikke her, hvis du gerne vil følge med på hele turen.
Det ville glæde mig at have dig med :)

18 kommentarer:

 1. Fantasiske bileder - sikke en dejlig tur I er på! Peto's pergola er vel nok smuk og Farthing Corner ser hyggelig ud!
  Rigtig god bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et helt magisk sted, som jeg gerne ville se tidligere på sommeren en anden gang. Tak :)

   Slet
 2. Godt I nåede den have, den var da flot, men det var godt nok sent, inden I nåede frem. Smukke billeder fra haven, tak for turen. Jeres Bed and Breakfast ser ud til at være et hyggeligt sted. Pæreespalieret var nytænkning, det ser flot ud.
  Fint og vellignende billede af redaktøren :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke tidligere været på så specielt et B & B - meget dejligt og anderledes.
   Ja, det var vildt med alle de espalierede pærer, meget dekorativt samtidigt. Tak :)

   Slet
 3. Tak for en overdådig og super inspirerende havetur...vildt, overdådigt og ufatteligt frodigt! Øj hvor gad jeg godt at have en plads på bagsædet og bare opleve!!!! Nyd det:0)
  Knus fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om du kan klemme dig ned i midten på bagsædet.... Mon ikke det går:)

   Slet
 4. Uha ja, man kan bruge meget tid på de store veje i området - bl.a. en fredag inden for en radius på 30 km fra London er ikke for utålmodige sjæle. Men den smukke have må ha hjulpet lidt på trafikfrustrationerne. Er spændt på at høre i morgen, om forkølelsen er gået over :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Malcolm har det meget bedre, og det er rart for han skal jo køre....
   Hmmm... selv en god ruteplanlægning kan bringes ud af kurs med myldertidstrafik - men vi nåede det, vi havde energi til.

   Slet
 5. Nuuf da, en nodnydelig nornødelse..... :(
  Men hvilken fantastisk have I kom til, trods tæt trafik. Allerede da du viste pæretræerne, var jeg solgt og så gik det bare slag i slag. Skærehave, drivhus, mistbænke, de gul-blå bede og til sidst pergolaen! WOUW! Det M å være fortryllende at gå derinde. Dejligt I fandt så dejlig en B&B, hvor i kunne samle kræfter til nye haveoplevelser.
  Tusind tak for besøget. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har det allerede bedre her til morgen, ja jeg er jo nærmest rask igen.
   West Dean er helt fantastisk, det skinnede igennem det dårlige vejr. Vi burde komme igen en solskinsdag i sensommeren... eller foråret...

   Slet
 6. Dejligt gensyn med West Dean. Er det ikk' bare en fantastisk have. Her er styr på ALT. Og så er her så mange forskellige haverum, at der er noget for enhver smag. Jeg er simpelthen så glad for den have :-)

  Tusind tak for at din tur også gik herhen.
  (- og tak for dit venlige link til min artikel på havefolket om pergolaen :-)).

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er helt fantastisk, Lone og det er DIN skyld at vi fik denne med i "pakken" - så tusind tak for inspirationen hertil. Jeg vil gerne tilbage hertil en anden gang med bedre tid og uden regnvejr mm, og så nyde den endnu mere.
   Vi kan simpelthen ikke stå for haver med åbne vidder - enten i haven eller det lange kig ud over vidderne, som støder op til haven - det så vi jo også hos Nymans - jeg er vild med det.

   Slet
 7. og øh, godmorgen
  - hvor skal vi mon hen nu? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mottisfont Abbey.... men vi skal lige have drukket morgente først :)

   Slet
 8. Hej Ulla.Sikke da en vidunderlig have i har besøgt...................har læst op på alle de smukke steder i har været på
  .Har ligget lidt underdrejet pga. af en begravelse af min veninde..............Gittes fødselsdag.............og nogle dage i Flensborg.
  God aften Knus Jette
  Men ser frem til den videre kørsel til nye steder...............og helst i tørvejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, jeg synes nok du var blevet lidt tavs deromme på bagsædet, men forhåbentlig er du OK til at køre videre nu...

   Slet
 9. Sikke en skøn have. Flotte pæretræer, en meget skøn pergola, og lange flotte bede med stauder. Især voksurten var så skøn. Jeres logi ser dejligt ud.

  SvarSlet