Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 14. februar 2015

Ud af vinterhiet
.... indrømmet.... jeg har hygget mig indendøre de sidste par måneder med helt andre ting.... ting, der ingenting har med have at gøre.Jeg har læst sporadisk med hos de fleste andre bloggere, jeg følger, men ikke altid kommenteret.Hverken vejret eller haven har kunnet inspirere mig til ret mange indlæg her hos mig selv - og jeg har bare trængt til at være i vinterhi.Ganske vist fik vi nogle dage med flot snevejr og solskin både i juledagene og senest i slutningen af januar - og dét var bare så dejligt - det inspirerer i den grad til både gåture, fotos og blogindlæg.


Men nu er foråret på vej og selvom det stadig er nogle kølige dage derude, så er lyset vældigt i tiltagen og det pibler frem i haven med løgvækster og tidlige stauder.


I mit vinterhi har jeg også tænkt mange tanker om nye projekter - sammen med min søde mand - og noget er allerede så småt undervejs.

(Mere om det i et senere indlæg).
Vi har også lagt planer for endnu en tur til England, denne gang en forårstur.

Det kommer I også til at høre meget mere om.


Tilbage til det med vinterhiet...  Når man nu både er vild med haven og bøger om have og alt muligt andet haverelateret, MEN også brænder for andre sysler af den mere kreative slags - OG såmænd også elsker at fordybe sig i romaner og andet læsestof... SÅ er det bare så vigtigt med den her vinterpause.

Og hvorfor skriver jeg egentlig overhovedet om dette? Man er jo ikke underlagt noget krav om x-antal blogindlæg pr. måned eller noget i den stil.

Det er nok bare kommet lidt bag på mig at jeg slet ikke kunne finde inspiration til noget blogmæssigt og mere havde lyst til at fordybe mig i andre ting.
Selvfølgelig har jeg bemærket at andre havebloggere også har været fraværende i kortere eller længere tid - og jeg forstår dem måske lidt bedre nu for tiden :)Desværre er mange ramt af vinterdepressioner i større eller mindre grad og det må være uendeligt hårdt at kæmpe sig igennem vintermørket når man har det sådan.


Heldigvis er lyset jo stærkt på vej tilbage, og der er nok at glæde sig over derude.Ingen vinterdepression her....

men hvor har jeg bare hygget mig :)


Til vi ses igen ...

23 kommentarer:

 1. Hej Ulla. Supergodt, jeg forstår dig udmærket og synes også, at vinterhalvåret er en tid, hvor man kan hygge sig med andre interesser og også fordybe sig i ting. Jeg læser altid mange romaner om vinteren og kan nogle gange ikke komme hurtigt nok hjem fra arbejde for at læse i en god bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. "Smiler" - sådan har jeg det også - men det er mere for at komme hjem og "strikke en pind" :)

   Slet
 2. Hvor er dine tanker godt formuleret :-) Har det helt lige som dig - gået i vinterhi og er helt blank omkring inspiration til indlæg på min blog. Men som du selv skriver, så er lyset på vej, og med det vågner de fleste bloggere op igen, og der kommer gang i haven.
  Lækkert billede det sidste :-) Elsker når man er kreativ i vintermørket.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde Heike - er så glad for at høre at andre har det på samme måde. Om vinteren når man jo aldrig i haven på en hverdag.

   Slet
 3. Hej Ulla
  Godt at du er ved at vågne op fra vinterhiet igen og godt at du har hygget dig med andre gøremål. Jeg har også nydt, at der ikke har været så meget at gøre i haven, den pause har man brug for, men jeg nyder også at blogge og have den kontakt, jeg har jo ikke andre kollegaer :)
  Jeg er spændt på at høre, om jeres nye planer, turen til England lyder super, mon ikke vi bliver inviteret med igen i år :) Der får I nok mange flere rhodoer at se, end dem I kan se i min have.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det et godt svar :) Næh... det ville sikkert også blive lidt ensomt for mig uden kolleger, men arbejdet tager jo meget tid (og lys) om vinteren!
   Ja, England - det glæder jeg mig vildt til - elsker faktisk at komme derover.

   Slet
 4. Dejligt du har hygget dig i dit vinterhi, lækre ting du har fået kreeret hen over vinteren :-)
  Jeg kan se, at flere og flere havebloggere er begyndt at vågne op fra deres vinterhi, men nu begynder der så småt også at ske noget ude i haverne. Glæder mig til at fælge jeres haveprojekter og -rejse, i den kommende sæson :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, haven vågner og det er skønt at se - nu varer det heller ikke længe, før man godt kan komme lidt ud efter arbejde, indtil nu har det jo knebet med lyset.

   Slet
 5. I mine ører lyder det som en helt fantastisk dejlig vinter pause fra bloggeriet du har holdt dig.........der skal - som jeg også selv har haft behov for igennem efteråret - være tid til alle de andre skønne ting livet også byder på. Lyset er fantastisk og selv blev jeg lokket ud med riven i dag lige over middag.........jeg holdt dog ikke længe for i guder det var koldt for fingerspidserne.....så gik det meget bedre med en god film i sofaen.
  Glæder mig helt vildt til at følge med i projekter og rejser i takt med at foråret nærmer sig :0)
  Kæmpe knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, søde - ja, livet er jo foranderligt, så man må prioritere og de fleste har gavn af at gøre noget af det, man har gerne har lyst til. Heldigvis er lyset godt nu og på en solskinsdag er februar jo en skøn måned.
   knus retur :)

   Slet
 6. Hej Ulla,
  Dejligt indlæg om at blogge er ikke noget vi skal men tiden kan også fyldes med andet.
  Flotte sager du har hæklet. Så mine blå anemoner var på vej op under bladene - sendte dig et smil.
  Vi skal snart til at vise billeder af vores ynglingsanemoner sammen med alle de andre blomster vi sler ikke kan undvære at vise. Spændende med en tur til england - min søster og jeg vil gerne derover. Så jeg læser med når du fortæller om jeres planer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar - ja, jeg fik lige lyst til at vise noget andet "syssel".
   Åh... anemonerne - jeg har slet ikke været ude at se til mine - men det bliver stort når de begynder deres blomstring.

   Slet
 7. Hej Ulla

  Sådan er det da hver vinter, haverne går jo også i hi - så der er klart længere mellem indlægene hos de allerfleste. Men nu er der vist ved at ske noget - også antallet besøgende er stigende, kan jeg se.
  Og nu lover de forårstemperaturer i næste uge!

  Det glæder vi os til!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo det! Men der sker mere og mere og inden længe er der også aktivitet i haverne rundt omkring.
   Og det glæder vi os til :)

   Slet
 8. Godaften Ulla.Dejligt indlæg du har lavet.Og har jo godt kunne mærke at der er en del bloggere der har holdt en pause fra bloggen.
  Jeg har også nydt pausen fra haven..................og der er jo ikke meget at vise frem derude.
  Har også nydt gode havebøger og blade.....................og lidt håndarbejde bliver det også til hver vinter.
  Flotte ting du viser...............du er bare ferm med hæklenål og strikkepinde.
  Det lyder rigtig spændende med endnu en Englands tur................kun lidt misundelig.
  Og ved jo at i har snakket om et nyt drivhus?
  Jeg har jo tiden her hjemme,og kan mærke at jeg længes efter at komme i gang med oprydningen og nedklip i haven.
  Men nu er dagene blevet længere og lysere.......................så jeg håber på at alle har lyst til at blogge igen.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Du har sikkert også fået nørklet lidt, jeg ved jo at du også er til håndarbejde. Det slapper jeg bare så utroligt meget af med. Men der sker mere og mere på bloggene, det er jo dejligt.
   Uh ja... England - det bliver vildt - vi vidste ikke rigtigt hvad sommerferien skulle bringe, og så tænkte vi at man jo bare kunne tage en forårstur til England i stedet for.
   Det er helt rigtigt husket - vi skal have nyt drivhus - glæder mig meget.
   Knus, retur

   Slet
 9. Hvor kan jeg følge dig - jeg har haft det nøjagtig som dig. Tak for din kommentar hos mig tilbage i januar.

  Der ser ud til, at det er skønne projekter du har fået gennemført i for af strik og hækling. I år har det for mig være foto, som har optaget mig. Og ja, jeg bifalder også en vinterpause - så har vi ligesom samlet energi til endnu et intensivt og dejligt haveår :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder til at være et rimeligt normalt fænomen - det er jo altid rart at høre. Foto var bestemt også noget jeg kunne tænke mig at fordybe mig i :)

   Slet
 10. Naturen gir oss en påminnelse om at det er hviletid noen måneder i året. Når det er mørkt både når en går på arbeid og når en kommer hjem er det vanskelig å bli inspirert. Da er det fint å få gjort andre koselige ting, slik du har gjort! Jeg har skrevet noen innlegg, spesielt etter nyttår. Kanskje først og fremst fordi det er mitt første blogger... I går hadde jeg en deilig dag i hagen, og det blir nok en hagedagbok i sag også. Det er virkelig mye å ta tak i når når alt dukker opp fra jorden! Gleder meg til dine fine innlegg når du kommer ut av vinterdvalen!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar, Anne-Kristin jeg har også forsøgt at lægge kommentarer hos dig, men jeg er ikke på Google+ så det ser ikke ud til at jeg kan?
   Ja, det kan være svært med vintermørket - man kan i hvert fald kun komme ud at se i haven i weekenden.

   Slet
 11. Jeg tror de fleste af os bloggere har haft gang i andre ting her i vinters. Jeg får læst mange bøger og bagt en del. Men nu må foråret gerne komme. Havelængslen er stor nu!! Jeg kan også huske I snakkede om drivhus, så det er måske et af projekterne? Er også lidt misundelig på en havetur til England. I dag bliver det ikke haven der trækker, det er hundekoldt, men snart.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan lige forestille mig en skøn bagerduft i dit hus - det er da herligt :)
   Nemlig - vi skal have nyt drivhus, det glæder jeg mig meget til.
   England..... oh, det bliver skønt til maj - og I skal nok komme "med".

   Slet
 12. Hver ting til sin tid, nogen gange er det rigtig dejligt at fordybe sig i noget helt andet og derved få fornyet energi på ny til haven. Dejlige ting du har lavet her i vinter, kh margit

  SvarSlet