Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

torsdag den 19. maj 2016

Nu blomstrer de tidlige clematis


Clematis gruppe I - det er dem, der blomstrer lige nu.

De er kendetegnet ved en noget mindre blomsterstørrelse end clematis i gruppe II og III, men til gengæld er de meget blomsterrige når de har et par år eller mere på bagen.

Yndighedsfaktoren er meget stor.

Vist er det smag og behag, og den kan man jo ikke diskutere, men jeg har de seneste år fået øjnene op for hvor dejligt det er at have mange blomstertil at give lidt højde på denne årstid.

Roserne er jo ikke i blomst lige nu, så det er så fint med disse gruppe I clematis.


Vi har ca. 7 forskellige gruppe I clematis og her kommer billeder af nogen af dem.


Clematis "Ballet Skirt" - helt sikkert en ny yndling hos mig.
Jan Lindmark

Jan Lindmark

Francis Rivis gror i kirsebærtræet

Markham's Pink er ny og blomstrer for første gang:

White Swan er også ny:


Propertius

Propertius

Jan Lindmark igen, her i solskin

Ballet Skirt igen:

I drivhuset blomstrer både Mr. President og Mrs. Cholmondeley, det er gruppe II, men det er jo også lidt snyd at have dem i drivhuset, så de d-r-i-v-e-s  frem.
Man kan nemt få nye samlerobjekter - clematis er helt klart en af dem hos mig.


28 kommentarer:

 1. Åh. hvor har du bare mange skønne, blomstrende klematis, og også flere jeg slet ikke kendte i forvejen. Ballet Skirt og Propertius er helt fantastiske - er de mon til at opdrive i en almindelig planteskole? Flot fotograferet!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda, måske i en velassorteret planteskole. Jeg har købt mine de nyeste hos Westphael i Tyskland. Tak :)

   Slet
 2. Hej Ulla. Hvor er de flotte dine clematis. Jeg kan lide dem allesammen og sikken et flor så her tidligt på sæsonen! Vores nabo har en clematis, der gror over plankeværket i indkørslen og ind til os. Den blomstrer også nu, men jeg synes blomsterne er ret store, men det må jo være en tidlig én! Det er så godt, at der er noget, der blomstrer lige nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er sikkert mange andre slags der godt kan have store blomster, men mine er alle med ret små blomster, du skal da bare nyde naboens clematis.

   Slet
 3. Ja der er også flere, jeg ikke kender. Jeg synes ikke, at min Propertius ser ud helt som din. Måske er det solen, min blomstrer jo kun ved jorden.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan sikkert godt være lyset der gør det. Dejligt at jeg for en gangs skyld kunne vise noget som du ikke har :)

   Slet
 4. øj hvor har du mange smukke. Din Propertius ligner meget min Pink Flamingo....den eneste clematisk i blomst her hos mig,..... jeg er ikke så god til at dyrke dem, jeg syne ellers at de er SÅ smukke når de slynger sig i træerne..... hov nu løj jeg vist, Montana er da også i blomst hi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Pink flamingo kender jeg ikke, men den må da studeres nærmere:) tak for tippet. Mine Montana er kun lige på vej i blomst.

   Slet
  2. Sussi, jeg har heller ikke haft succes med Pink Flamingo. Jeg købte 2 sidste år og satte dem forskellige steder, og de er pist væk i år. Du har helt ret i, at Propertius ligner Pink Flamingo. Meget.

   Slet
  3. Jeg vil nu sige at lige bestemt Pink Flamingo trives rigtig godt - den er SÅ smuk i øjeblikket

   Slet
 5. Flotte Clematiser som man kun kan blive betaget af. Du har taget nogle flotte billeder af dem. jeg kender dem ikke - dem jeg har som blomstrer nu er de enkle - montana - det er dem som lukkes for mig. Jeg har også to i drivhuset af den enkle årsag at de ikke trives uden for. Jeg ved ikke om det er fordi vi godt kan have en skarp blæst her, som gør det.
  I øvrigt viser jeg en af mine clematiser - en af de sarte - i et indslag i morgen, så hvis du har lyst til at kigge er du hjertelig velkommen kære Ulla
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Hej Ulla. Et super relevant indlæg, medio til slut maj/primo juni et jo en vanskelig periode i mange haver, forårets impulsindkøb er afblomstret og sommerstauderne er stadig grønne. Højden mangler, men clematis i gruppe I har jeg også noteret mig. Vi har en enkelt i haven, og den er vel nærmest det eneste i blomst, bortset fra scilla og de sene tulipaner. Der er meget at arbejde med endnu.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik, tak for din kommentar :)Ja, heldigvis bliver vi aldrig færdige med at arbejde med og i haven og med at planlægge og programmere! Det er jo skønt.

   Slet
 7. Hej Ulla

  Sikken mange Clematis du har - og af den tidlige type - det ser godt ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har da en del i min lille have - over 30 faktisk :)

   Slet
 8. Kære Ulla Dejligt at se alle de klematis . Jeg har en tidlig men den vokser ikke meget. Har ellers haft den i mange år. Klematis har ikke rigtig ville lykkes hos mig. Nu har jeg forsøgt med blade og fjer i plantehullet. Håber det hjælper i år. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg da også for dig - men ellers har du jo held med så mange andre planter :)

   Slet
 9. Det er lækre clematis du viser:-) jeg blev også opmærksom på at jeg måtte have et nogle tidligt blomstrende, så der er lige kommet tre nye til.
  Ha en god dag Ulla
  Knus fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at vi kan inspirere hinanden. Jeg kan huske da jeg købte de tre første clematis her til haven for mange år siden. Det var ved et have arrangement på Clausholm Slot og Flemming Hansen fra Clematis Danmark havde en stand der og en af hans ansatte solgte mig Propertius og sagde at DEN skulle jeg bare tage med. Hvor er jeg glad for hendes anbefaling for sidenhen har jeg virkelig fået øjnene op for gruppe I'erne.
   Tak i lige måde.

   Slet
 10. Hej Ulla.Skønne billeder af de tidlige klematis.Må vist have sådan en Jan Lindmark.Men den Ballet Skirt er da øndig.Her nyder jeg mine to Montana.
  Dejligt med nogle i drivhuset..........men jeg har taget min Multi Blue ud derfra og den står nu i en krukke.
  Håber vi mødes hos Tanten?Jeg tager toget til Gitte om lørdagen,da der ikke er andre end Linda der kører til det jyske.........og hun tager til Ålborg allerede om fredagen.Gitte og jeg har snakket om at hvis der er tid så vil vi også besøge Bruuns spændende have.Måske kunne vi fælges dertil.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg husker godt at du har Multi Blue i drivhuset - men du har taget den ud? Var den blevet for stor eller trivedes den ikke længere i drivhuset?
   Mine Montana er så småt ved at komme i blomst - jeg har en kæmpestor en på hegnet ved terrassen og to stk at en Mayleen på hegnet ovenfor over til naboen, men de er ikke så gamle endnu.
   Jeg har lige sagt til Malcolm at jeg nok er nødt til at tage til Mors den 12. og dermed kun arbejde en lille smule i vores fælles have dag. Så vi ses :) Jeg ville også virkelig gerne se Bruuns Have, men må da lige tjekke op på hendes åbningstid.
   Tak i lige måde :)

   Slet
 11. Hej Ulla

  Tak for din søde kommentar på min blog, hvor du bl.a. gjorde mig opmærksom på dette indlæg. Jeg har, som du ved, ikke haft megen til hverken selv at blogge eller læse blogs, men der er megen inspiration og viden at hente. Jeg har mange klematis i min lille have. For det første fordi de er vidunderlige og tilfører den frodighed, som jeg værdsætter, men også fordi min have er så lille, at jeg er nødt til at udnytte luften ;-) Propertius, som jeg erhvervede sidste weekend, var et impulskøb, og jeg er lidt i tvivl om, hvor jeg skal sætte den. Jeg kan læse mig til, at Lisbeth har den i sol, hvor den ikke stortrives, så nu er spørgsmålet, hvor meget sol den skal have. Hvordan står din?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nette, tak for DIN søde kommentar - det er jo det gode ved bloggeriet at vi kan spørge hinanden til råds. Min Propertius står med ansigtet mod øst, den står omme i baghaven (morgenmadsterrassen) og har fuld sol om formiddagen og vel ca. indtil kl. 13-14 stykker. Jeg tror ikke den er glad for hård sol. Held og lykke med din - jeg er altså imponeret over at du har mange clematis i den lille have, min er trods alt nok noget større end din have, så det må jo betyde at jeg kan få mange flere endnu - hi-hi.

   Slet
 12. PS: Hahahaha jeg har lige læst under min klematis sektion på min egen blog, at jeg købte Pink Flamingo i 2013. LOL, hvor tiden flyver. Nå, men væk er de, så jeg må hellere opdatere lige som jeg må have opdateret min rosensektion, idet formålet med disse sektioner for mig er, netop selv at holde styr på hvordan planterne arter sig, men også at give fif til evt. læsere.

  SvarSlet
  Svar
  1. ha-ha - ja, jeg er også bagefter med at opdatere mine faner. Nu var jeg ellers blevet lidt fristet af jeres skriverier om Pink Flamingo, men den er åbenbart lidt sart.

   Slet
 13. Jeg ELSKER clematis og de er nok gået hen og er blevet min største plantepassion. Jeg har haft 31 forskellige...men to af dem er døde i vinterens løb...måske tre af dem... og jeg er slet ikke færdig med at anskaffe mig nye.
  'White swan' har jeg også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther - jeg må altså smile, for du er da ikke mådeholden med planter... Jeg er også helt tosset med clematis og ønsker mig mange flere. De er jo relativt nemme at placere, hvis man giver sig til at tænke lidt alternativt og lader dem gro op i andre planter/buske/træer. White Swan bliver helt sikkert en Beauty når den bliver lidt større.

   Slet