Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 21. maj 2016

Lige om lidt....


... blomstrer min dejlige syren "Beauty of Moscow", som jeg købte under besøget hos Tante Grøn i 2013.

Dengang var den næsten kun en lille pind, men nu er den altså vokset mig over hovedet forlængst og i år er der mange blomster i.

Den står i det hvide bed lige uden for køkkenvinduerne, og jeg er sikker på at jeg kan dufte den gennem mit åbne vindue når den springer helt ud.

Nogle af dens nabo-planter er disse:


Rigtig god weekend

21 kommentarer:

 1. Flot Beauty - jeg glæder mig til min bliver lige så stor.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Købte du også denne slags sidste år på Mors?

   Slet
 2. Den er godt nok smuk - og duften er uforlignelig. Mange af de oprindelig syrener her i haven er blevet løbet over ende af de store træer, i mange år har jeg nydt dem i markens hegn i stedet. Men jeg savner duften i haven. Danner 'moderne' syrener mange rodskud - det gør mine de gamle nemlig, og det er jeg ikke vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Frede, du skal blot sørge for at købe nogle, der er podede, så rodskyder de ikke. Et emne jeg har talt med Syrenprinsen fra Mors om, da jeg fjernede en KÆÆÆÆMPE syren i min have, som stod her, da jeg overtog haven. Den var ikke til at styre og fyldte helt enormt.

   Slet
  2. Mine syrener danner ingen rodskud.

   Jeg har "Beauty of Moscow", "Michael Büchner" og "Syrenprinsessen". Men ellers er det som Nette skriver.

   Slet
 3. Ja, Beauty of Moscow er ikke til at komme uden om. En af de smukkeste. Jeg har 4 syrener i store krukker, og de synes alle at trives fint. Blot ikke Beauty of Moscow. Den har godt nok mange blomster igen i år, men ikke så meget løv. Jeg ville gerne plante den ud i et bed. Jeg ved bare ikke hvor :-) Jeg er helt bevidst om, at jeg ikke mestrer begrænsningens kunst. Suk.

  SvarSlet
  Svar
  1. De syrener, du skriver om - i krukker - er det så den navnkundige Palibin ?

   Slet
 4. Helt sikkert en beauty! Er farven rent lyserød? Kan godt forstå, du glæder dig til duften ind gennem køkkenvinduerne - både opkvikkende og inspirerende :) Nu titter solen frem her, og det er dejligt lunt. God dag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Glemte lige at fortælle, at rosenplanteskolen i Løve har mange smukke clematis - bl.a. Propertius, så jeg er nok solgt :)

   Slet
  2. I knop er den gammelrosa og i udspring hvid, hvilket betyder, at den for det meste er både lyserød og hvid på samme tid.

   Slet
  3. Ja, Nette har svaret så fint, jeg er lidt langsom i optrækket (har været på weekendophold, det skriver jeg om i en snarligt nyt indlæg).
   Men det er rigtigt at den er helt hvid når den er udsprunget, og jeg skal nok vise friske billeder om et par dage.

   Slet
 5. Hej Ulla.Den Beauty of Moscow er da slet ikke til at stå for.Ærgrer mig lidt over at jeg ikke købte en med hjem da jeg var hos Tanten.
  Og den hvide løjtnantshjerte er da en god makker.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
 6. ÅHHH den er så smuk, min har ingen blomster i år men til gengæld en masse løv, det er skønne bolleder af din Ulla.
  Kh Linda

  SvarSlet
 7. Nu er det syrentid og din russer er bestemt smuk. Jeg hører også til dem som er lidt nervøs for syrener i en lille have, men måske jeg snart skal finde en lille plet alligevel. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Fniis, jeg er ikke syrenekspert, men den lille minisyren, Syringa meyeri 'Palibin', kan man have hvor som helst. Jeg har den i 2 udgaver, som begge står i krukke. En opstammet (nok podet) og en almindelig. Den er sådan lavendel/lyserød og nok den kraftigst duftende af alle syrener. Kan du så komme af sted og få fingre i sådan en. Den ville stå fint i en krukke på jeres terrasse ;-)

   Slet
  2. Hvor er det en herlig dialog der er her på min blog - så skønt.

   Nette, jeg har før læst om din begejstring for Palibin og tænk dig, sidste år til plantemarkedet i Geografisk Have var den på min indkøbsseddel som noget af det eneste, men jeg fik slet ikke den med hjem. Til gengæld en hel masse andet.
   Så nu er jeg nødt til at tage til Kolding igen på plantemarket - ha-ha.

   Fru Friis, ja - min russer er løbet i vejret, men det er en slank model, så jeg er ikke så nervøs over størrelsen - men jeg må snart op på halvmuren til naboen for at stikke næsen i de skønne blomster.
   Men mon ikke syrener kan beskæres.... vi spørger da bare Heide ved lejlighed, ikke?

   Slet
 8. Hvor er den bare flot den Syren. Dejligt når de viser deres pragt - det er værd at vente på
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 9. "Beauty of Moskow" var virkelig vakker!
  Her stod det mang syriner når vi flyttet hit, og alle har fått stå. Vi har noen aldeles vakre fylte mørk lilla, som er favoritten.
  Nyt det hvite bedet:-)
  Eirin

  SvarSlet
 10. Hej Ulla. Den er bare flot den syren. Jeg kan rigtig godt lide farven. God placering foran køkkenvinduet, så du rigtig kan dufte den, også når du er indenfor.

  SvarSlet
 11. Tak for alle jeres søde kommentarer - denne hvide syren bliver nok blog-opdateret inden for den næste uge, idet I må trækkes med billeder af den i fuldt udspring. Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal få duften med....

  SvarSlet