Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

onsdag den 17. juni 2015

England, forårstur 2015 ... Part 9 - Slotte

VIRTUEL HAVEREJSE


I dag skal vi se på slotte.

Faktisk har det ikke ret meget med haver at gøre, men der er jo altid lidt have alligevel. Og i Kent og Sussex ligger flere flotte slotte og slotsruiner, så kom med på en kigger.


Bodiam Castle

Bodiam Castle er fra 1300-tallet og fremstår udefra som et helt slot, men når man krydser broen over vandgraven, ser man at det er en ruin.

Men en fin en af slagsen.... og der er folk ansat til at fortælle historierne fra de helt gamle dage, så man kan visuealisere det selv.

Det var et par dejlige timer vi tilbragte her.


Læs evt. mere på Wikipedia eller National Trusts hjemmeside.

FAKTA
Bodiam Castle
Robertsbridge
East Sussex TN32 5UA

***************************************************


Herefter fortsætter vi til:


Scotney Castle

.... hvor vi har sat familien stævne. Det er herligt at se dem igen og vi spiser frokost sammen i cafeen før vi tager den store tur rundt i huset, haven og slotsruinen.

På National Trusts hjemmeside præsenteres stedet således:

Country house, romantic garden, 14th century moated castle - all in a beautiful wooded estate

Relax in our picturesque garden with the glorious backdrop of our fairytale castle. Venture into the wonderful woodland and parkland with over 770 acres to explore.  Discover the delights of our Victorian country mansion with its secrets and stories; you might meet our much loved cat in residence 'Puss Puss'.


Her er billeder:


Hernede ligger det oprindelige hus - nu en ruin.
Som I kan se, er det dejligt vejr og solen varmer for en gangs skyld. Der er så smukt her i parken med rhododendron og vand og parken i flere niveauer.

Virkelig også et besøg værd.FAKTA
Scotney Castle
Lamberhurst
Tunbridge Wells
Kent TN3 8JN

Læs evt. mere om stedet på National Trusts hjemmeside.Dette indlæg er en del af min virtuelle rejse rundt i Sydengland. Rejsen foregik i første halvdel af maj måned 2015
og har du ikke læst med fra starten 

af denne virtuelle rejse-beskrivelse, kan du klikke her,  hvis du gerne vil følge med på hele turen.
Det ville glæde mig at have dig med :)

10 kommentarer:

 1. På et kursus for mange år siden var der en svensk studerende, som gjorde mig opmærksom på, at vi i Danmark har rigtig mange slotte; men England slår os med mange meter og passer utrolig godt på dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man bør nok også se sig om i egen "baghave" - men England er for mig noget helt særligt med slotte.

   Slet
 2. Kære Ulla
  Tusind tak for dine fine UK beretninger. Jeg er en smule anglofil, og nyder dem i fulde drag. Jeg er også totalt betaget af de engelske serier som ruller over tv skærmene. Helt tilbage fra Upstairs & Downstairs (som genudsendes på DR1, og som jeg optager og ser igen lige nu) til Downton Abbey og Jane Austen serierne. Jeg måber, når jeg ser de gamle slotte og borge. Et lille vink til dine læsere som måske i lighed med mig selv kan have svært ved at hitte rundt i de engelske grevskaber, er dette link: http://www.roskildehistorie.dk/stamtavler/konger/kort/Britanien/England/britisk.htm. Det er praktisk, når man ikke er opvokset med den engelske geografi. Når man ser engelske haveserier og andet, hvor der snakkes om grevskaberne som en selvfølgelighed, sidder jeg ofte og spekulerer på, hvor det nu er. I have-øjemed er der stor forskel på klimaet, og derfor vil jeg gerne vide, hvor på kortet grevskaberne ligger.

  SvarSlet
  Svar
  1. oh... yes ... de engelske serier er helt sublime, jeg elsker Downton Abbey og slige sager.
   Mht. grevskaberne, så kan det måske være en anelse forvirrende, men jeg har jo ikke lagt skjul på at vi er i Sydengland og i disse Wikipedia-tider er det sørme nemt at læse videre om Kent og Sussex.
   Helt klart har de et andet og bedre klima i Sydengland, noget man da godt kunne være misundelig over.

   Tak for dine input :)

   Slet
 3. virkelig spændende :) :) tak for rundturen

  SvarSlet
 4. Et par flotte slotte og dejlige omgivelser. Anden ser også meget tilfreds ud ;) Imponerende som du disker op med det ene skønne sted efter det andet som I har besøgt...og ih, hvor de nydes!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, Rose - for mig er det dejligt at genopleve og nærstudere billederne når jeg laver indlæggene. Men der er nu kun et enkelt indlæg tilbage...

   Slet
 5. Godaften Ulla.Tak for rundturen til alle de fantastiske steder i har besøgt.
  Spændende slotte og vidunderlige haver.....................i må være godt mættet med indtryk efter sådan en tur.Utrolige smukke billeder.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mætte, ja - men man sukker jo hurtigt efter mere. Nu kalder Samsø heldigvis snart.

   Slet