Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 29. august 2014

Jeg graver skatte ned

I år er vi tidligt på færde med at lægge tulipanløg og vi har fået en god ide, synes vi selv....I denne enorme trækasse har jeg nu lagt ca. 160 tulipanløg.
Kassen blev indtil for nylig brugt af vores to blåbærbuske, men de er jo bukket under for skjoldlus, så kassen er blevet tømt og fyldt med havemuld og nu de mange tulipanløg.Ideen er at lade kassen stå i carporten vinteren over og så trække den ud på en strategisk plads i indkørslen til foråret, hvor den gerne må slå benene væk under forbipasserende.


Kenzo er vist lidt "in" for tiden - og farverne er valgt som ligeværdige og stærke farver, men i lidt "frække" sammensætninger.

De nedgravede tulipan-skatte er:                    (tilfældig rækkefølge)

NEGRITA - QUEEN OF NIGHT - SLAWA - BLACK HERO -
CHARMING BEAUTY - ORANGE PRINCESS - PURPLE DREAM
Det bliver meget spændende at se til foråret - men jeg har lånt nedenstående billeder på nettet for at kunne lave en collage der måske ligner virkeligheden til maj.

Billederne lånt på nettet


19 kommentarer:

 1. Ja det bliver da uden tvivl flot og lidt anderledes. Ærgerligt med blåbærbuskene, skjoldlus er nogen irriterende nogen at få i planterne, jeg har haft dem indendørs, men jeg tror, de er væk nu.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var ærgerligt med blåbærene - de stod til den allerstørste høst i år, men man skal ikke ærgre sig, blot se mulighederne for at lave noget andet, og de er det vi har gjort med denne trækassse.

   PS: vi har allerede købt 4 nye blåbærbuske som skal plantes bagerst i haven :)

   Slet
 2. Sikke en 'skattekiste'. Skal nok blive skønt når den åbner sig.
  Jeg er også allerede i gang med løgene, Sidste år ventede jeg nemlig for længe, og så lå de vist et lidt udsat sted, så der var en del mug på dem. Heldigvis havde de fleste kræfter til at vokse da tid var. Jeg har ikke fundet på noget særligt spændende, laver kun nogle få krukker til hoved og bagdør på dalby-måden, med en slags i hver. For jeg skal koncentrere mig om at få dem lagt ud i bedene fra sidste års krukker. Jeg er ellevild over alle de sideløg, som især prydløg har lavet. Åh, om føje år kan jeg have et hav af sæbebobler som ham-du-ved-nok i Risskov.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 3. Kære Frk Anemone
  Jeg er rigtig ked af måske at være lyseslukker, men når jeg ser alle de fine tulipanløg, du har lagt, bliver jeg bekymret for, hvordan det skal gå. jeg har nemlig flere stede og for nylig bl.a. i det engelske haveblad
  The English Garden læst, at man ikke skal lægge dem for tidligt, fordi de så er mere udsat for at få en sygdom, som jeg har glemt, hvad hedder. Faktisk kan de med fordel lægges til langt hen på efteråret, ja man kan næsten sige tidligt på vinteren. Jeg har i hvert fald et par gange først fået dem lagt i begyndelsen af december (hvis det altså har været en mild måned), og de har ikke været nævneværdigt forsinkede om foråret.

  Det er lidt irriterende, at nogen kloger sig, når man nu endelig er på forkant, jeg ved det godt; men jeg håber, at du bærer over med mig, for det er også lidt ærgerligt for andre, hvis de tager idéen om tidlig lægning til sig, og det så går galt. Og når jeg nu alligevel skal være så klog, så kan jeg også lige så godt give den viden fra mig, at tulipanlæg godt kan lide at ligge oven på et lag sand, så væde fra oven hurtigt kan sive væk fra løgene og ned i muldlaget nedenunder.

  Jeg krydser fingre
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte, tak for din kommentar og det er helt i orden. Hvis det skulle gå så galt med mine tulipanløg vil jeg drage nytte af erfaringen til næste år. Nu er løgene jo puttet og der er lagt godt med lecakugler og sand i bunden af kassen, som desuden ikke kommer ud i regnvejr før hen på det tidlige forår.
   Selvfølgelig kan man lægge løg langt hen ad efteråret, det er vist også mere normalt end her sidst i august, så jeg venter også med mine andre løg til primo oktober.
   Jeg krydser også fingre :)

   Slet
 4. Hej Ulla.Ja !!! jeg syne nu at det ser rigtig godt ud med alle de smukke tulipanløg i kassen.................og er sikker på at de nok skal trives fint i jeres carport.Men helt sikkert godt at i har lagr noget dræn i kassen.
  Jeg har jo også mange løg som jeg har taget op af alle mine krukker..............og de kommer i en af mine højbede......................så må vi se hvordan det går.
  Rigtig god weekend til jer begge knus Jette

  SvarSlet
 5. Det bliver da alle tiders kenzokasse, som nok skal få naboerne til at spærre øjnene op. God ide!!

  SvarSlet
 6. È un po' che devo preparare i bulbi per l'anno prossimo e viste le tue foto lo farò questo fine settimana. Complimenti per le varietà di tulipano :)

  Un saluto.

  SvarSlet
 7. Det bliver da flot! Jeg afventer spændt forårsbilleder :-)

  SvarSlet
 8. Det bliver bare vildt flot! Det er lige mig :)

  SvarSlet
 9. Hej Ulla. Det var en genial idé med den kasse. Jeg tror, det bliver et overdådigt syn og farverne er rigtig gode. Jeg er også blevet lidt forfalden til kenzofarverne. Det er bare super! Men det er godt nok tidligt, at I lægger løg, jeg tror jeg venter en måneds tid endnu! Jeg plejer at bestille på nettet, så det gør jeg nok igen i år.

  SvarSlet
 10. Hej Ulla Det bliver da helt fantastisk med de farver du har sat sammen!

  SvarSlet
 11. Hej Ulla
  Ja I er da hurtige i år - er I også begyndt at lægge løg i bedende? Det bliver meget spændende med den store trækasse, som skal betage jer og forbipasserende. Bare du husker, at vise os billeder fra det:-D
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, løgene til bedene venter vi med - til engang sidste i september, tror jeg.

   Der skal nok komme billeder af Kenzo-tulipanbedet i kassen, hvis altså det bliver en succes. Ja, også hvis det ikke gør, for så kan vi lære af min erfaring med at lægge løg for tidligt ...

   Slet
 12. Hej Ulla
  Skønne løg i har lagt i kassen, det bliver spændende at se det smukke resultat til foråret ;)

  SvarSlet
 13. For en super ide! Det blir virkelig flott til våren med alle de nydelige tulipaner i de flotteste fargekombinasjoner! Legger meg til som følger hos deg. Fin og inspirerende blogg.

  SvarSlet
 14. Hvis alt går godt, og selvfølgelig gør det det, så bliver det en show-stopper - med busser der standser foran din indkørsel...... nåh ja, du vil sikkert være tilfreds med mindre :-) :-) - jeg skal ha fundet mig en gammel æbletrækasse hvor jeg skal have sat lyseblå hornvioler - helt tæt tæt tæt - til foråret...... sikkert noget jeg har set på en blog, billedet står ihvertfald lyslevende på mine nethinder----- vi har lov at drømme ---- held og lykke

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.