Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

tirsdag den 10. oktober 2017

Solopgangen i dag - og filosofi om OKTOBER


Helt vidunderlig smuk, var himlen her til morgen.Et tykt lag skyer bidrog til det magiske - jeg var nær kørt i grøften med min cykel fordi jeg skulle se solens stråler og den flotte himmel på vej til job.

Heldigvis gik det ikke helt så galt.Det er lige netop det, oktober kan.

De flotte morgener og aftener og på en tørvejrsdag kan man nyde alle de smukke høstfarver og den blå himmel.

Derfor er oktober en af mine yndlingsmåneder.

Selv på en regnvejrseftermiddag som i dag kan jeg ikke være træt af oktober. Der er noget smukt ved havens og naturens forfald og det at man nu med sindsro kan trække indendøre og skabe hygge og hellige sig andre sysler.

Ikke at jeg er færdig i haven - på INGEN måde.

Der mangler løglægning, gravning af køkkenhaven, høstning af rosenkål og kartofler, lugning i flere strategiske bede og vores haveomlægning i forhaven er ikke færdig endnu.Men jeg nyder at okse rundt med disse ting på oktober-dage med godt vejr - som vi havde i søndags.

De dage kommer heldigvis igen.Så oktober er en vekslen mellem hårdt havearbejde og indendørs sysler.

Hvordan har du det mon med oktober?

Billederne er fra forfaldet i min egen have, taget i søndags i solsin og i dag i regnvejr.17 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Dejlige billeder, både af himmel og have!
  Jeg har det rigtig godt med oktober - november derimod synes jeg godt kan være lang og så er den jo så mørk!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, ja - november er virkelig noget helt andet. Sådan en dum mellem-måned mellem den smukke oktober og den hyggelige december.
   I lige måde.

   Slet
 2. Vackra bilder, vilken himmel. Det är fint med trädgård i förfall tycker jag.
  Jag gillar oktober mer och mer.
  Kram Maria

  SvarSlet
 3. Smukke solopgangs billeder, godt du ikke kørte i grøften.
  Oktober kan have mange smukke dage hvor vi kan være i haven og gøre alt det der skal gøres.
  Jeg må vist til at starte med at få georginerne op i morgen.
  Knus herfra :o)

  SvarSlet
 4. Jeg vender mig også om og kigger efter solopgangen, så jeg er glad for, at jeg nøjes med at gå, jeg ville også vælte på cyklen, for man skal da lige se det smukke skue.
  Jeg har det fint med oktober, også en yndlingsmåned her hos os.
  Det er hyggeligt at trække indendøre nu, vi trænger til pause fra haven, men du/I har nok at se til endnu, kan jeg høre.
  God arbejdslyst i det fine vejr, de lover snart kommer.
  Knus

  SvarSlet
 5. Du har stadig mye fint i hagen din! Utrolig flott morgenhimmel.
  En kan jo kjøre i grøften av mindre! :)

  SvarSlet
 6. Oktober er en deilig måned. Skjønner godt at du holdt på å kjøre ut i grøfta :-)
  Idag har jeg fått gjort mye både ute og inne. Godt å få luket litt, og få laget opp noen middager. Da er blir det mindre tid på kjøkkenet når vi får besøk av barn og barnebarn..
  Men hagepause blir det ikke helt enda.
  Ha en fin uke/Eirin

  SvarSlet
 7. Ungefär detsamma.. Jag njuter verkligen av september och oktober. Här i Sverige känns det som oktober blivit varmare. När jag tänker på hur jag planterade lökar i oktober för 10 år sen så var det alltid väldigt kallt. Nu är det en underbar månad med en härlig mix av väcer :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 8. Hei. Oktober kan være en flott måned. November kan være lang. Så har vi desember med lysfest og jul,og snart er vi igang med et nytt år. Tiden går fort. Flott oktoberhimmel. Skjønner at du holdt på å kjøre i grøfta. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 9. Hej Ulla.
  Helt fantastiske billeder af solopgangen. Og også af oktoberhaven.
  Kh Lis

  SvarSlet
 10. Sikke en himmel i solopgangen, jeg forstår godt at du var ved at falde af cyklen;) Jeg holder også meget af det smukke forfald i efteråret, men oktobers rå og blæsende dage er jeg absolut ikke vild med. Jeg er helt og holdent til september, men det betyder ikke at jeg ikke nyder solskinsdagene i oktober og de skal udnyttes til havearbejde, der er en del at gøre på denne tid.

  SvarSlet
 11. Det er en flot solopgang du viser,godt var det at du ikke væltede. Jeg synes at der er mange flere "røde" sol op & nedgange på denne tid af året. Der kan sagtens være noget smuk over forfald. Det er meget fortællende billeder du har taget. Hygge herfra

  SvarSlet
 12. Hej Ulla. Jeg trak godt nok lige lidt på smilebåndet, da jeg lige kunne se for mig dig på cyklen. Godt at det ikke gik galt! Jeg har det præcis lige som dig med oktober, der er stadig gøremål ude, men også hyggeligt at være inde,når regnen og blæsten rusker udenfor. Jeg synes, der er meget at lave udendørs i oktober og er slet ikke klar til at lukke haven ned. For nogle bliver havearbejdet neddroslet en del efter sommerferien, det synes jeg er synd for man går glip af meget skønhed - der er så mange farver og haven er stadig godt i gang, så jeg synes, vi skal slå et slag for efterårshaven og alle de indtryk den giver!

  SvarSlet
 13. Hej Ulla.
  Du kan tro at jeg også har en forkærlighed for Oktober. Ikke kun pga af himmelens smukke farver, men fordi jeg elsker de varme orange/røde/brune nuancer lige inden træerne slipper deres blade for vinteren. Og så elsker jeg at slæbe fødderne igennem de samme blade, når de ligger på jorden.
  Så ja, oktober er en fantastisk måned.
  Knus Heike

  SvarSlet
 14. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer og meninger om oktober - jeg kan se at der er mange, som deler min begejstring om at man sagtens kan lave havearbejde i oktober også.
  Lad os krydse fingre for at vi får mange gode oktoberdage endnu.

  SvarSlet
 15. Det er meget fortællende billeder du har taget. Hygge herfra


  korean porn

  SvarSlet
 16. Ja også du kan vise smukke sol og og nedgange, det er så smukt, og når vi endelig får en af slagsen må det bestemt nydes. Vi er helt enige om den smukke oktober måned.
  November giver tid til afslapning, enten man nu vil strikke, læse bøger eller se tv, vi må have en pause akkurat som planterne, men det ER en mørk måned, som føles lang.
  Knus

  SvarSlet