Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

lørdag den 14. januar 2017

... så'n noget bloggeri....


... er for mig det rene tidsfordriv !

Foranlediget af flere indlæg om bloggeri nu om dage kontra fordumstider i f.eks. 2011-12-13 fik jeg lyst til at sige, at
 • jeg blogger for mig selv, men elsker mangfoldigheden på alle de blogs, jeg følger,
 • jeg blogger fordi jeg elsker at fotografere og skrive og vise frem, men også at gemme som en dagbog på min blog,
 • jeg sjældent viser processer i mit haveliv, men elsker de skønne planter og den stemning der er i haven,
 • jeg sjældent bidrager med ny viden om planter, men sommetider dog skriver lidt fakta,
 • jeg selvfølgelig også er glad for kommentarer, hvilket jeg også får i skønt omfang,
 • bloggeriet jo har medført virkeligt mange virtuelle og virkelige bekendtskaber og venskaber - og det er fantastisk dejligt og givende ! :)
Min blog handler jo mest om det der univers i "Lidenlund" som jeg læste i en af kommentarerne i denne debat og sådan tror jeg i virkeligheden at mange har det. Der blogges om det, man lige har for hånden, er optaget af, og det der er aktuelt i haven - og det man drømmer om.

Derfor er der også langt imellem mine indlæg i vinterhalvåret. Der er mørkt i hele ens fritid og jeg kryber i hi og helliger mig andre sysler. Jeg læser med hos mange af jer andre, men synes sjældent at jeg har noget haverelateret at bidrage med. Umiddelbart vil jeg tro at andre har det på samme måde, hvilket jo kunne forklare den tilsyneladende nedadgående mængde blogindlæg.

Og så er der tiden. Den er ofte sparsom - og I ser det just på dette indlæg - som kommer flere dage efter at debatten egentlig begyndte. "Tråden" kan læses fra begyndelsen hos Henrik, Lisbeth, MarieFrede og Anette - for at få helheden med. Og så var det vist Kjeld Slot som startede det hele...

Rigtig god lørdag derude

(og så kan jeg afsløre at jeg allerede nu er i tænkeboks og fotomode til næste indlæg :))

Billederne er stemningsbilleder fra fredag eftermiddag.

23 kommentarer:

 1. Alt hvad du skriver lyder fornuftigt, jeg tilslutter mig det, og fortsætter som jeg plejer. Jeg bliver altid glad for en kommentar fra dig, men ved også at du sandsynligvis kigger med også selvom du ikke kommenterer. Det er fint for mig og du har helt ret, vi har fået mange gode venner på grund af havebloggene, det er fedt.
  Men vi må alligevel indrømme, at mange af de "gamle" bloggere er stoppet, sådan er det, det kan vi ikke gøre noget ved.
  Knus og god lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt :) Vist så, er mange af dem, der startede op sammen med os, forsvundet igen, men jeg tror det handler om at folk rider med på en bølge og så får man efter en tid travlt med andre ting i livet, tror ikke det har noget at gøre med hvordan vi tager imod hinanden og kommenterer hos hinanden.
   Knus

   Slet
 2. Kære Frk Anemone. Jeg fik vist pirket til ganske mange, og heldigvis er der liv. Vinteren er jo en ofte lidt stille periode i haven sådan rent vækstmæssigt. Ikke desto mindre, er det jo her man lægger planer for næste år, og de derefter. Det var en af mine pointer, vi kan vel godt skrive om mere end hvad der lige sker i haven nu. Jeg tænker måske jeg ville til at lægge billeder og indlæg op om ting og planter fra sæsonen der gik. Det er så positivt at kigge på varme billeder i vintermørket.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik, tak for dit svar. Man af I andre er dygtige til at skrive om regulære emner og også planer for kommende havesæson - det er rigtigt dejligt at læse med på. Sådan har jeg det bare ikke, jeg trækker mig i hi og nøjes med sparsomme indlæg, hvis der lige er noget at vise frem og kommentarer hos I andre.

   Slet
 3. Også jeg kan sætte flueben ved de fleste af dine punkter. Men det med at se tilbage og lave kavalkader o.l. i vintertiden er ikke lige min stil. Jeg bliver hellere i nuet og ser fremad, medmindre der da er et specielt tema, der trænger sig på. For mig byder året på mange mindre og større forløb, og hvor meget der skal til at definere et forløb som en proces, er jeg meget i tvivl om.

  SvarSlet
  Svar
  1. ... heller ikke min stil - men det er populært mange steder og det viser jo sin berettigelse.

   Slet
 4. Hej Ulla,
  Jeg har det meget som dig. Her i vinterhalvåret får jeg ikke blogget. Jeg læser med dagligt, men kommenterer kun lidt. Jeg har en travl hverdag, og vinteren går med at læse gode bøger. Vi blogger vel alle på hver vores måde, og sådan skal det også være. Når vi mødes er det altid hyggeligt, og man kan altid blive inspireret når man læser diverse blogs. Jeg er stadig med i blog verdenen, men bare ikke så ofte som andre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal bestemt blogge på hver vores måde og i hvert vort tempo. Vi to er nok ikke de eneste der drosler ned om vinteren, uden at vi er på vej ud af blogland i øvrigt :)

   Slet
 5. Jeg enig med dig - vi må skrive om det, der optager os. Fint med lidt refleksion over det at være blogger, det kan såmænd være ganske sundt. Jeg nyder at komme ind til dig og se dine fine billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er SÅ velkommen, og tak for din kommentar :)

   Slet
 6. Hej Ulla

  Ja, Kjeld Slot fortjener da ros for at have fået så mange op af stolen - Imponerende!

  Og ja, du blogger om det der ligger lige for, glad og uden kommercielle bagtanker eller andet - ligesom idag - det da bare super!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. .... tja, det er vist min force :)
   God søndag aften til dig.

   Slet
 7. Ja du har en SUPER blog Ulla, jeg holder meget af at både at se og læse dine delinger. Holder faktisk også meget af at læse omkring hvordan du/i/vi blogger, jeg mener det der i disse dage bliver sagt højt. Det er fint det kommer ord på en gang imellem.
  Holder også meget af fællesskabet og at komme rundt.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :) Jeg er så glad for fællesskabet og tror faktisk ikke at de tidligere så aktive bloggere er forsvundet pga. manglende fællesskab eller kommentarer - livet, hverdagen og fokus ændrer sig jo løbende.
   knus

   Slet
 8. Herfra kan der også sættes flueben ved alle punkterne. Skønne stemningsbilleder fra "Lidenlund" ;o) og god weekend.
  Knus fra Linda.

  SvarSlet
 9. Det er en dejlig blog du har Ulla, og jeg nyder at læse og kigge med :-)
  Selvfølgelig skal man da blogge om lige netop det man føler for, og på den måde man har lyst til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør vi sikkert alle og ingen skal komme og sætte normer for hvad vi hver især må skrive om og vise på vores blogs ! :)

   Slet
 10. Det er faktisk et fantastisk medie på mange måder! Skønt vi hver især finder vores egen (skrive) vej og alligevel har vi et godt sammenhold.
  Nu kommer foråret snart og indlæggene vil strømme 💚 Havetiden er fantastisk. Hav en dejlig uge.

  SvarSlet
 11. Hej Ulla.
  Jeg har godt fanget, at der er blevet skrevet noget, både hos Kjeld og hos Henrik, selvom jeg ikke altid har tid og overskud, og ja ikke mindst fred og ro, til at sidde og blogge. Netop pga. mangel på fred og ro, bliver mine blogindlæg ikke til så mange, som før vi fik Isabella. Men ind imellem kommer der et lille pip fra mig, både på min egen blog og i kommentarerne hos jer andre.
  For mig er den væsentligste årsag til at blogge, det netværk jeg får opbygget med jer, som deler min passion. Og det er dejligt, at dele sine oplevelser med jer, og blive inspireret af alle jer andre. Når jeg ikke har fået blogget i perioder, har det været savnet, så jeg regner bestemt ikke med at stoppe, selvom jeg ind imellem har stille perioder. Sjovt nok har jeg altid syntes, at jeg har nemmest ved, at blogge om vinteren. Jeg bruger det som en del af min "armchair-gardening". Jeg har fx. altid et helt lager af billeder, som er blevet taget til indlæg, men som jeg ikke har nået, at få lavet. Og så er der alle foredragene, som jeg tager til om vinteren. Før vinterferien havde jeg fx to uger, med 4 aftener i hver uge, med haveforedrag. Så der er jo også noget, at skrive om. Så er det bare det med tid og overskud. I uge 6 havde Isabella skoldkopper og feber, så der røg mit overskud, og der var ikke meget fred og ro. I uge 7 var alle 3 piger hjemme. Nu lige har Isabella ondt i hals og ører, så nu er den jo sådan set gal igen. Nu har Jacob dog også været hjemme med "man flu" i dag, så vi har hjulpet hinanden. Isabella har dog set rigtig meget Alfons Åberg i dag.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke nemt at få tid til det hele, og børnene har selvfølgelig første prioritet. Jeg er vældig glad for det netværk jeg har fået via bloggeriet, kunne slet ikke forestille mig at det skulle blive så fint og omfattende dengang jeg begyndte at blogge.
   Nogle blogger bedst om vinteren og andre om sommeren. Personligt blogger jeg bedst når jeg har noget nutidigt på sinde, og det er altså ikke særligt meget haverelateret om vinteren. Til gengæld nyder jeg at læse med hos alle I andre, der byder ind med læsestof på bloggene.
   Knus

   Slet