Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 3. marts 2013

Lys og luft

Hvor har det været en fantastisk weekend med sol og forårsgrader i luften, selvom lørdagen var lidt kold og blæsende og mest til indendørs brug.

Påskeklokke på vej
Til gengæld er havesæsonen sparket godt og grundigt i gang i dag. På med havetøjet og de varme sokker i gummistøvlerne og ud i haven.  

Malcolm fik beskåret blommetræet i toppen  (vi så jo på Samsø hvordan Lisbeth beskærer sine frugttræer) og jeg fik klippet clematis gruppe III ned til sokkeholderne.

Desuden blev der klippet stauder ned til den store guldmedalje og visne blade fjernet. Overalt i det hvide og gule bed var der nedenunder bladene et mylder af planter, som bare ville OP. Løgvækster og stauder imellem hinanden. Det bliver helt sikkert godt og spændende for mig at se efter etableringen sidste år - et helt nyt bed med planter og løgvækster, som jeg ikke har haft i haven før.

Efter al den friske luft og det dejlige lys føler man sig mentalt helt ovenpå og fuld af glæde over livet sådan en første weekend i marts.

Jeg vil nu surfe rundt i Blogland og mon ikke jeg møder samme "forårsbobler" hos jer andre.... jeg er sikker på det :)

Disse hyacinter og perlehyacinter er nu plantet ud i bedene

26 kommentarer:

 1. Det har været en skøn weekend. Var ikke hjemme i går, men i dag har jeg rendt rundt og klippet stauder ned, og fjernet blade så jeg kunne se alle de dejlige løgvækster. Mere af dette vejr tak :-)

  SvarSlet
 2. Jeg tror vi er mange der har nydt det fine vejr idag, dejligt atter at komme ud og kigge på alt der pibler frem ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver bare så glad over dette vejr, klart at alle mand skal i haven!

   Slet
 3. Ja, det har været skønt vejr, og det er godt at høre, at du også har fundet masser af liv under dynen af blade.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud til at rigtig mange har været i haven i det gode vejr, det er jo dejligt.

   Slet
 4. Hej
  Dejlige billeder.
  Jo har også været i haven.
  Det spirer jo alle vegne. Godt at få ryddet lidt op.
  Flere skønne solskins dage, Tak:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du fik også ryddet lidt op, så jeg på din blog. Dejligt :)

   Slet
 5. Jo du møder det samme på alle blogge, jeg er lige kommet igennem surfningen, i mellemtiden er der sikkert kommet nye til :)
  Dejligt at få alt det visne væk, så vi kan se, hvad der pibler op.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt at få alt det grimme, visne væk. Må indrømme at alle de mange "bladguld" bunker der blev kørt på i efteråret, nu er røget af igen med samme fart.

   Slet
 6. Det er dejligt vejret blev så fint i dag, at lysten til havearbejde for alvor meldte sig :-) Dejligt for jer at i kunne gå og få ryddet op i bedene og beskåret forskellige planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt skønt at komme i haven for første gang. Du fik da også rørt musklerne :)

   Slet
 7. Det ser ud til at alle i blogland har været ude i dag:-) Det har jeg nu også, men jeg fik ikke lavet så meget, gik bare rundt og nød det dejlige vejr, men det skal der jo også være plads til.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal der i hvert fald også være plads til. Jeg så også at rigtigt mange var ude at gå tur i det fine vejr, så det er jo ikke kun havefolk, der trækker udenfor i godt vejr.

   Slet
 8. Det har været en skøn forårsdag med masser af bobler i maven. Og det er tydeligt at se i haven, at den også forbereder sig kraftigt til forår. Vi glæder os til endnu mere forårarbejdsglæde i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi glæde os. Rigtigt meget.

   Slet
 9. Ja, hvor har det været en vitaminindsprøjtning at være på rigtig havearbejde for første gang i år!! :)
  Dejligt at se påskeklokken på vej, jeg glæder mig til, at det bageste af min have også ligger snefri, så jeg kan følge min lille påskeklokke. Jeg fandt den inde under en stor staude sidste år, så jeg er spændt på hvad farve den har.
  Hav en fortsat dejlig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så mange, der har været i haven - men det er jo helt naturligt. Jeg glæder mig også til at min påskeklokke springer ud. Jeg har kun denne ene i lyserød.

   Slet
 10. Ja vi er rigtigt mange der har benyttet det gode vejr i dag, til en ordenlig tur i haven. Jeg fik revet og ryddet op på vores fortov. Det pyntede! Påskeklokkernene har fremdrift alle vegne.Det er herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal ikke altid så meget til før det pynter, og man er straks i gang. Forhåbentlig bliver der et rent mylder af påskeklokker på bloggene, de er så smukke :)

   Slet
 11. Hej Ulla. Det bliver spændende at se dit nye bed. Ja, det var en dejlig dag i går. Jeg håber på at komme i haven i morgen, hvor jeg har tidligt fri, så bliver det forhåbentligt luftigt hos mig også. Jeg nyder også bare solen det gælder om at få det hele med og mærke at solen varmer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Forhåbentlig kom du i haven i går - og solskinnet fortsætter jo, det er herligt.

   Slet
 12. Gode billeder.
  Jeg glæder mig til at se dit nye bed.
  Jeg er ikke begyndt i haven endnu. Jeg venter til jorden ikke er frosset mere og til at jeg ikke skal ha´ så meget tøj på for ikke at komme til og fryse.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå. Selvom solen skinnede var jeg meget lunt klædt på. Men det varer ikke længe før frosten er af din jord også.

   Slet
 13. Mmmmmmm......en week-end vi kan leve længe på Ulla....og hvor er det fantastisk med disse forårsbobler :0) Jeg glæder mig til at følge med når dit skønne nye bed snart begynder at åbenbare sine herligheder.......uha det bliver godt for øjet ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. DET gør det... og solen trækker godt i plantespirerne lige nu, herligt.

   Slet