Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

fredag den 17. juni 2016

Løst og fast om roser, digitalis og meget andet


Haven står ikke skønnere end nu og her hvor vi også har fået noget regn, så vil den kunne se flot ud i lang tid.

Håber jeg.

Bevares, der er da en del der skal gøres, f.eks. skal alle rhodo'erne have knappet den visne blomsterstand af...Men vi nyder mere end vi yder i øjeblikket, i hvert fald når vi taler om haven.

Kærestebænken har fået en ny fin belægning foran - det syntes Mr. M ville være en fin ramme og hvor har han ret.Ellers blot lidt løst og fast rundt om fra haven fra de sidste par dage:
Jeg nævnte tidligere at vi har haft held med at få hvide digitalis i gang - det er en utrolig glæde for mig at det er lykkedes:Klatrerosen Alchymist - her må jeg op på en havestol for at tage billeder... ha, ha :)
Gertrud Jekyll er fantastisk stadigvæk:

Graham Thomas:


Lyserøde pæoner, er ikke helt sikre på navnet.Her kan I se vores nye flydesten, som vi købte på plantemarkedet i Kolding. De er grønne og passer fint ind i det grønne vand :)

Constance Spry er ny oppe på vores side af nabohegnet, første år den blomstrer:Her er billeder til søde Linda Borg af riddersporen Galahad. Vi er meget glade for den.Clematis SilvermoonHeidi Klum:

Rose Clair - skal nok snart klippes nedHvid akelejefrøstjerne - er tæt på at være afblomstret nu, men jeg synes at billedet fra forleden skulle med som afslutning.

God weekend i haverne :)


27 kommentarer:

 1. Det ser bestemt flot ud omkring kærestebænken. Masser af fine roser, er der også, min Gertrud er ikke i gang endnu.Akelejefrøstjernen har også blomstret flot hos mig, den kommer vist fra jer.
  Knus og god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu hvor der er gået 5 dage siden din kommentar er din Gertrud velsagtens i gang. Men sjovt med den forskel, min har været i gang i lang tid og er nu på vej retur.
   knus

   Slet
 2. Hyggelig terrasse- og havedamsstemning og masser af smukke blomster.Jeg er ret vild med Heidi Klum trods dens lidenhed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heidi Klum skal nok blive større, lige nu er hun jo en helt ung pige :)

   Slet
 3. Så frodigt og blomsterrig jeres have er. Hvor lyder det godt, i nu kan nyde mere end i skal yde :-)Der går vist nogle år før jeg når så langt ;-)
  Fint med belægningen ved bænken. Mr. M. er da gået helt i selvsving med al den belægning, han har haft gang i det sidste års tid ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han er blevet en rigtig "stenmand" - før var han jo en "træmand" da han arbejdede i træbranchen, og deraf har vi mange pæle og stativer og ting af træ fra den tid.
   I virkeligheden er det jo et udtryk for hans kreativitet, og jeg er ham evig taknemmelig.

   Slet
 4. Hvor er den hvide Digitalis fantastisk flot...ja det er det hele men nu var det lige den jeg faldt for.

  SvarSlet
 5. Hej Ulla

  Det ser da bare godt ud - tak for kigget!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
 6. Kære Ulla Det ser flot ud ved bænken, skøn belægning. Det er dejligt at se den frodighed der præger jeres skønne have. Flot som din Constance er vokset. Min har også for første gang haft 3 blomster i. Den er super skøn. Rigtig dejlig weekend til dig og Mr M. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mht. Constance Spry så var jeg flere år om at beslutte mig for den. Mr. Dalby har jo om nogen præget mig derhen, men jeg havde et princip om at jeg kun ville have remonterende roser i min have, men ak og ve - denne skønne Constance måtte altså indlemmes i haven, og det er jeg virkelig glad for at jeg besluttede mig for.
   knus

   Slet
 7. Det er en skøn tid hvor der er så meget at nyde. Tillykke med de hvide digitalis, de er så flotte. Det er roserne og alle de andre blomster også. Stenene omkring kærestebænken sætter prikken over i'et, det havde Mr. M ret i:-)
  Jeg er vild med de flydesten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth - man bliver så glad når andre deler ens begejstring, det er fedt!

   Slet
 8. Hej Ulla.Hvor ser der bare dejligt ud i jeres have.Skønne roser og pæoner er jo slet ikke til at undvære.Min Constance Spry står bare så smukt med alle sine blomster.Og flot belægning under kærestebænken.
  Har også været i gang med at nippe alle mine 14 rhodoer.Træls arbejde..........men det pynter.
  Jeg klipper da aldrig mine Rose Claire.De står flot lige til efteråret.
  Og det var da godt at jeg lokkede med de flydesten.De passer da perfekt til søen.
  Rigtig dejlig weekend til jer begge Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja.... jeg er ikke rigtigt nået så langt med rhodo-nipningen, kun ca. halvdelen af den store Cunningham's White og resten af haven roder... Nå, men i weekenden...
   Ja, flydestenene tilfører da dammen lidt sjov effekt, dejligt at I fik os overtalt.
   Knus

   Slet
 9. Hej Ulla, så fik vi billede af flydestenene:o) hvor ser de altså bare godt ud i søen.
  Mr M,er god til det med belægninger.
  Åhhh, den hvide digitalis er vel nok smuk. Jeg har lige smidt frø i mt hvide bed og såe en portion i potte, så jeg håber at til næste år kan jeg også fremvise såden en skønhed. Indtil da vil jeg nyde billedet af jeres.
  Kh Fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, jeg iler med "roserne" til Mr. M - han er jo en rigtig "stenmand" - både med de flydende og de faste, ha-ha:)
   Jeg skal se om jeg kan huske at tage frø af vores hvide digitalis til dig... Knus

   Slet
 10. Kære Ulla.
  Fine billeder af herlige roser, som bare er flotte lige nu, og ja regnen har gjort det godt for alle.
  Belægning har en stor betydning så ting ser færdige ud. Den belægning ved kæreste bænken er flot, men jeg kan også lide natursten meget.

  Digitales er vidunderlig.Jeg troede den var forsvundet ud af haven, men heldigvis har jeg fundet en masse nye skud,som jeg har gravet op og sat i potter. Håber at d vil trives med dette.
  Ridderspore er flot, men har den desværre ikke, da jeg har læst den ofte knækker hurtig.Hvad er din eerfaring?, kan den f.eks sættes i et rosenbed?
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke så stor erfaring med ridderspore, disse her er de første vi har i haven. Men umiddelbart vil jeg da tro at de sagtens kan stå i et rosenbed.
   Ja, dejligt med regn - lige hvad vi alle trængte til. Kh

   Slet
 11. Hej Ulla. Hvor er det flot med belægningen foran kærestebænken. Han har sans for det:) Flydestenene er sjove synes jeg. Jeg kan godt se, at jeres have stråler lige nu. Vi har fået meget regn og også blæst, det sidste var de små planter ikke så glade for, men jeg tror ikke, der er sket store skader. I dag skinner solen, så jeg håber på en havedag i dag. Jeg har nemlig fri!

  SvarSlet
  Svar
  1. Er sikker på at du havde en dejlig havedag i går, men mon ikke I fik regn?
   Ja, belægning er han virkelig god til - jeg roser ham også meget for det !

   Slet
 12. Hej Ulla.
  Hvor lækkert med en kærestebænk - det burde alle have i deres have.
  Man kan rigtig se at haven har fået vand - sikke et blomsterflor du har. Nu gælder det bare om at nyde og nyde.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Heike - vi skal bare nyde alt hvad vi kan - selvom ukrudtet er der og stauderne skal klippes, så må vi nyde samtidigt.

   Slet
 13. Hej Ulla! Så mycket fint , digitalis och pion, mina favoriter. Din rosa pion liknar Sarah Bernhardt. Så vacker den vita digitalisen är och den med både vitt och rosa.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika, tak for din kommentar - det er nu ikke Sarah Bernhardt på billedet (så vidt jeg ved), men navnet har jeg ikke. Ja, det er dejligt med pæoner, men de tåler ikke regnen godt, som vi heldigvis også har fået noget af. Digitalis er slet ikke til at undvære og jeg håber de vil komme igen næste år.

   Slet
 14. Hej Ulla.
  Smukke blomster du viser.
  Det ser rigtig godt ud, med de sten Malcolm har lagt.
  Jeg vidste ikke de hvide Digitalis skulle være specielt vanskelige. Her har jeg både hvide, hvide med prikker/Pams Choise, og forskellige mørk pink og lyserøde.
  Dejlige sommerbilleder du viser:-)
  Knus
  Malene

  SvarSlet