Frk. Anemone

"Frk. Anemone" hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere.
Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar.
Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden.

søndag den 26. maj 2013

Besøg hos Jørn og Inger i Silkeborg

Jørn fra bloggen Havetid holdt åben have i weekenden og vi var på besøg lørdag formiddag - meget spændte ankom vi kort efter "åbnetid".

Her åbenbaredes et mægtigt have-univers af grønne planter, stenbelægninger, formklippede og opstammede planter, lækre små detaljer med naturpynt og opstillinger og altsammen krydret med fine, blomstrende rhododendron og smukke bunddækkeplanter og utallige skønne træer.

Jeg har aldrig før set så fin og speciel en have, det var en meget stor oplevelse og vi måtte turen rundt i haven adskillige gange for at få det hele med.

Jørn og Inger var meget imødekommende og fortalte både om havens tilblivelse og dens pasning.

Er I parat til en masse billeder?    ..... sådan ca. 25, tror jeg :)

Mange store rhododendron i hvide og lyse farver, men de lyserøde optog mig mest... Bedårende var de!

Stenstier rundt i hele haven

Sjov detalje med denne sten med en revne i

Rigtigt mange husløg alle vegne

Et vindue... ?  Næh, et spejl
hej-hej, det er bare os...Sådant et fint opstammet lærketræ - tror nok at vi blev enige om at det skal vi også have....

.... og denne her


Spændende indkørsel og maksimal udnyttelse af planteplads - ikke kedeligt, vel?

Tusind tak for turen, Jørn og Inger :)

23 kommentarer:

 1. Hej Ulla. Det var sjovt at se dine billeder fra Jørgen Have. Jeg har også fulgt hans blog, det er meget inspirerende. Det lader til at have været en rigtig god dag I har haft. Jeg var på Samsø. Jeg læste dig indlæg fra i går om jeres rhodoer. Det var ærgeligt, men forhåbentlig får I reddet det hele, det så så fantastisk godt ud, da det var nyplantet, så mon ikke det skal lykkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt bestemt en skøn formiddag, og Jørn var meget gæstfri. Mht. rhodoerne vil jeg lige tjekke mht. grogaranti, men ingen kan vel gøre for en ekstra hård vinter, så jeg ved ikke om jeg gør noget ved det.

   Slet
 2. Det er en dejlig tur I har haft i Jørn og Ingers have, jeg kan godt forstå, I var nødt til at gå rundt en ekstra gang. Fint spejlbillede af jer. Den der lærk er flot, den kan godt friste, det forstår jeg godt.
  Tak for at vi også kom med.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt bestemt, det var så detaljerigt at man bare måtte gå runden flere gange, og så var der jo alle de blomstrende rhodo'er, de var meget smukke. Nu må vi se med lærken, den er på obs-listen. Knus

   Slet
 3. Det er virkelig en haveoplevelse af de helt store at se Jørn og Ingers have, der er så meget at se på så meget at dvæle ved. Din rhododendroncollage er vildt lækker:))
  Det ser ud som om I var helt alene i haven?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, ikke helt alene men næsten. Vi var der fra begyndelsen og så kun et enkelt par mere mens vi var der. Så var der jo god tid til at sludre med Jørn og Inger.

   Slet
 4. Kære Ulla

  Dejlige billeder fra Jørn og Ingers have. Jeg besøgte haven for et par år siden, og havde aldrig troet, at jeg ville synes så godt om formklip og (næsten) udelukkende grønne planter og træer. Herligt. Jeg bliver helt stresset af at se dejlige planter uden navn. Det er ganske enkelt møgtarveligt. SÅ: Hvad er navnet på den lysegule Acer????? Du kan da ikke lægge så lækre billeder på uden navne. Over i krogen med dig, Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nette, kan du SÅ tale pænt til søde Ulla, selvfølgelig skal hun da ikke over i krogen pga et par manglende navne, - det er jo ikke en eksamen det her!! Desuden har jeg HØRT om mennesker som ikke kan huske de latinske plantenavne... det gælder selvfølgelig ikke Ulla!! ;o)

   Slet
  2. Fru Fniis, Jeg tager også gerne de danske navne. Latin er afgjort ikke et must. Og det her skriver du bare, fordi dine planter næsten allesammen hedder "Jaaaa..." og "Øøøøøøhh".

   Eksamen nej, men jeg har siddet og googlet mange forskellige ord i forbindelse med Acer, og må vist give op og bevæge mig til det farlige Aldershvile og se mig omkring. Har for en uge siden købt en lille podet vidunderlig Acer Shirasawanum Aureum. Mere havde jeg ikke plads til i min nanohave. Jeg har dog et mørkt hjørne, hvor den lysegule ville lyse gevaldigt op, hvis jeg kunne få den podet.

   Slet
  3. Så-så I to :) Selvfølgelig skal vi da have opklaret navnet på den smukke acer - jeg havde bare alt for travlt med at fotografere og sige ih-næh-og-åh, og så glemte jeg fuldstændig at spørge Jørn om navnet. Men jeg skal nok få det opklaret!!

   Jeg er altså heller ikke altid god til det med navne, det virker bedst når de er skrevet ned.

   Nette, jeg må nok lige google din nye acer for at se hvad du nu har købt :)

   Fru Friis, tak for forsvarstalen, min redningskvinde :)

   Slet
 5. Jeg har besøgt haven hele 3 gange efterhånden og bliver bestemt ikke træt af et gensyn med de fine detaljer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, at man må komme flere gange, det tror jeg også jeg kommer til.

   Slet
 6. Jeg har været der to gange og er bestemt heller ikke mættet endnu! ELSKER alle de fine detaljer og alt det smukke grønne med lidt splish-splash farveklatter her og der. En skøn have bygget af de sødeste mennesker. :)

  SvarSlet
 7. Åhhh jeg ville selv have været der, men har travlt med eget projekt væksthus. Tak for gode billeder, jeg kan se det er en virkelig flot have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må holde øje med hvornår der er åben have igen, helt sikkert et besøg værd.

   Slet
 8. Et enkelt besøg er det blevet til for mig, men bestemt ikke det sidste! Indtil da kan vi jo nyde de skønne billeder, du har knipset fra den dejlige have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja, billeder er skønne minder at ha'.

   Slet
 9. Hej Ulla.Sikke sa en skøn have i har besøgt.Utroligt meget at se og opleve.Elsker alt det formklippede.Gitte har besøgthaven,og den er et must når jeg kommer på de kanter.Skønne billeder i har taget.Rgtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du er jo også selv god til formklipning, du ville elske denne have, Jette :)

   Slet
 10. Spændende have de har Jørn og Inger. Den lille lysegule ahorn kunne godt friste mig. Men jeg giver dig ret i, at den opstammede lærk bliver smuk af og ser anderledes ud ved at blive opstammet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den opstammede lærk var særpræget smuk, og så får den jo også skønne høstfarver.

   Slet
 11. Hejsa Frk Annemone Ulla!
  Sidder og kigger rundt på din blog, og faldt ind her ved Jørn og Ingers have som jeg, også, har planlagt at besøge i år, faldt pladask for den stemning der vises på havetid, men også her på din:-) tak for din præsentation, nu glæder jeg mig endda mere!
  Mange hilsner fra Anette

  Ps kigger forbi sådan af og til, du tager så skønne billeder!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.